Duitsland investeert 250 miljoen euro in waterstof

De Duitse overheid gaat de komende jaren 250 miljoen euro investeren in waterstof als aandrijvingsvorm voor auto’s. Het gaat hierbij zowel om de aanleg van een netwerk van vulpunten als om onderzoek en ontwikkeling van de techniek achter rijden op waterstof. Vanaf 2019 moeten de eerste investeringen worden gedaan.

De miljoenen moeten waterstof voor auto’s commercieel interessant maken. Zowel het aantal voertuigen dat deze aandrijvingsvorm heeft als het aantal tanklocaties is nog beperkt bij de oosterburen. Daar wil de overheid dus verandering in brengen, meldt het Duitse medium Die Welt.

Landelijk dekkend netwerk

Wel is enkele jaren geleden overeenstemming bereikt tussen diverse autoproducenten, energieconcerns en de Duitse overheid om rijden op waterstof te promoten. Dat moet resulteren in een landelijk dekkend netwerk van honderden vulpunten. Onder andere Shell, Total en Air Liquide participeren in dit initiatief.

Ook in Nederland staat waterstof nog in de kinderschoenen. Er zijn slechts enkele tientallen auto’s die erop kunnen rijden en het aantal punten waar de energiedrager kan worden getankt, is op de vingers van één hand te tellen. Wel hebben diverse bedrijven plannen om waterstof voor het wegverkeer aan te bieden, onder meer de Haagse tankstation-ondernemer Jan-Paul Kerkhof.

Lees ook: Haagse tankstation-ondernemer start met verkoop waterstof

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitsland investeert 250 miljoen euro in waterstof | TankPro.nl

Duitsland investeert 250 miljoen euro in waterstof

De Duitse overheid gaat de komende jaren 250 miljoen euro investeren in waterstof als aandrijvingsvorm voor auto’s. Het gaat hierbij zowel om de aanleg van een netwerk van vulpunten als om onderzoek en ontwikkeling van de techniek achter rijden op waterstof. Vanaf 2019 moeten de eerste investeringen worden gedaan.

De miljoenen moeten waterstof voor auto’s commercieel interessant maken. Zowel het aantal voertuigen dat deze aandrijvingsvorm heeft als het aantal tanklocaties is nog beperkt bij de oosterburen. Daar wil de overheid dus verandering in brengen, meldt het Duitse medium Die Welt.

Landelijk dekkend netwerk

Wel is enkele jaren geleden overeenstemming bereikt tussen diverse autoproducenten, energieconcerns en de Duitse overheid om rijden op waterstof te promoten. Dat moet resulteren in een landelijk dekkend netwerk van honderden vulpunten. Onder andere Shell, Total en Air Liquide participeren in dit initiatief.

Ook in Nederland staat waterstof nog in de kinderschoenen. Er zijn slechts enkele tientallen auto’s die erop kunnen rijden en het aantal punten waar de energiedrager kan worden getankt, is op de vingers van één hand te tellen. Wel hebben diverse bedrijven plannen om waterstof voor het wegverkeer aan te bieden, onder meer de Haagse tankstation-ondernemer Jan-Paul Kerkhof.

Lees ook: Haagse tankstation-ondernemer start met verkoop waterstof

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.