Pitpoint en Agrisneltank plaatsen nieuwe laadpalen

Tankstation-uitbater CZAV, bekend van het Agrisneltank-merk, heeft op twee plekken laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst. Het gaat om faciliteiten in Goes en Wemeldinge. Als het bevalt, wordt het elektrische netwerk uitgebreid. Tegelijkertijd heeft aanbieder van alternatieve brandstoffen Pitpoint in Zeist zijn eerste van in totaal maar liefst twaalfhonderd palen gerealiseerd.

CZAV is een tankstation-exploitant uit Zeeland en heeft onder de noemer Agrisnellaad zijn eerste palen voor e-auto’s geplaatst. “Veel dingen veranderen. Zo ook de keuze van mobiliteit. Daarom hebben wij besloten naast onze gebruikelijke Agrisneltank-locaties een start te maken met openbare Agrisnellaad-stations”, meldt het bedrijf.

Het doel is om na een pilotfase het project verder uit te rollen over geheel Zuidwest-Nederland. Hierbij kunnen de klanten klanten groene stroom laden tegen een gunstig tarief, want ook in de elektrische markt wil het bedrijf zich profileren als prijsvechter.

Pitpoint

Pitpoint gaat de komende tijd twaalfhonderd laadfaciliteiten plaatsen en exploiteren in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. De eerste locatie is deze week officieel geopend in Zeist. Met de plaatsing van de palen wil het bedrijf uit Nieuwegein een bijdrage leveren aan zijn streven naar schoon vervoer in 2030.

Ook het Rijk maakt extra geld vrij voor elektrisch rijden. Woensdag werd (betaalde link) bekend dat het anderhalf miljoen euro wil uittrekken om het laadpaalnetwerk in Nederland nog verder te vergroten. Met het geld moeten lokale overheden worden gestimuleerd om e-stations te realiseren op hun eigen grondgebied. Mede door het extra geld en door een eerder toegezegd bedrag van 5,7 miljoen euro moeten de komende jaren tienduizend nieuwe publieke laadpalen verschijnen in ons land.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pitpoint en Agrisneltank plaatsen nieuwe laadpalen | TankPro.nl

Pitpoint en Agrisneltank plaatsen nieuwe laadpalen

Tankstation-uitbater CZAV, bekend van het Agrisneltank-merk, heeft op twee plekken laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst. Het gaat om faciliteiten in Goes en Wemeldinge. Als het bevalt, wordt het elektrische netwerk uitgebreid. Tegelijkertijd heeft aanbieder van alternatieve brandstoffen Pitpoint in Zeist zijn eerste van in totaal maar liefst twaalfhonderd palen gerealiseerd.

CZAV is een tankstation-exploitant uit Zeeland en heeft onder de noemer Agrisnellaad zijn eerste palen voor e-auto’s geplaatst. “Veel dingen veranderen. Zo ook de keuze van mobiliteit. Daarom hebben wij besloten naast onze gebruikelijke Agrisneltank-locaties een start te maken met openbare Agrisnellaad-stations”, meldt het bedrijf.

Het doel is om na een pilotfase het project verder uit te rollen over geheel Zuidwest-Nederland. Hierbij kunnen de klanten klanten groene stroom laden tegen een gunstig tarief, want ook in de elektrische markt wil het bedrijf zich profileren als prijsvechter.

Pitpoint

Pitpoint gaat de komende tijd twaalfhonderd laadfaciliteiten plaatsen en exploiteren in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. De eerste locatie is deze week officieel geopend in Zeist. Met de plaatsing van de palen wil het bedrijf uit Nieuwegein een bijdrage leveren aan zijn streven naar schoon vervoer in 2030.

Ook het Rijk maakt extra geld vrij voor elektrisch rijden. Woensdag werd (betaalde link) bekend dat het anderhalf miljoen euro wil uittrekken om het laadpaalnetwerk in Nederland nog verder te vergroten. Met het geld moeten lokale overheden worden gestimuleerd om e-stations te realiseren op hun eigen grondgebied. Mede door het extra geld en door een eerder toegezegd bedrag van 5,7 miljoen euro moeten de komende jaren tienduizend nieuwe publieke laadpalen verschijnen in ons land.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.