Fastned opent eerste laadstation aan onderliggend wegennet

Exploitant van laadstations Fastned heeft zijn eerste niet-snelweglocatie geopend. Het gaat om een vestiging in Den Haag, aan de Laan van Meerdervoort. De komende tijd moeten er in de Hofstad nog vier locaties volgen. Tevens zijn er vergevorderde plannen om ook in andere gemeentes stations te openen die niet aan de rijksweg liggen.

Fastned is vooral bekend van zijn snelwegstations. Vorig jaar werd duidelijk dat het bedrijf ook locaties wilde openen aan het onderliggende wegennet. Mede-oprichter Michiel Langezaal gaf destijds aan dat het daarbij vooral kijkt naar grotere steden. Eind 2015 bleek dat Den Haag de primeur zou krijgen. De benodigde vergunningen zijn inmiddels binnen en het eerste stedelijke snellaadstation is operationeel.

Europa

Momenteel heeft de in Amsterdam gevestigde onderneming in totaal zo’n vijftig snellaadstations operationeel, vooral aan de snelweg. Uiteindelijk moeten dat er 201 worden, exclusief de vestigingen aan het onderliggende wegennet. Daarnaast werkt het bedrijf aan de uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa.

Bij de Fastned-locaties kunnen alle typen volledig elektrische auto’s de accu vullen. In hoeverre de vestigingen ook een shop krijgen, is nog niet duidelijk. Fastned wil dit graag, maar krijgt daarvoor geen toestemming van de Staat. Een gang naar de rechter wordt allerminst uitgesloten.

Lees ook: Fastned naar rechter voor vergunning tankshop

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fastned opent eerste laadstation aan onderliggend wegennet | TankPro.nl

Fastned opent eerste laadstation aan onderliggend wegennet

Exploitant van laadstations Fastned heeft zijn eerste niet-snelweglocatie geopend. Het gaat om een vestiging in Den Haag, aan de Laan van Meerdervoort. De komende tijd moeten er in de Hofstad nog vier locaties volgen. Tevens zijn er vergevorderde plannen om ook in andere gemeentes stations te openen die niet aan de rijksweg liggen.

Fastned is vooral bekend van zijn snelwegstations. Vorig jaar werd duidelijk dat het bedrijf ook locaties wilde openen aan het onderliggende wegennet. Mede-oprichter Michiel Langezaal gaf destijds aan dat het daarbij vooral kijkt naar grotere steden. Eind 2015 bleek dat Den Haag de primeur zou krijgen. De benodigde vergunningen zijn inmiddels binnen en het eerste stedelijke snellaadstation is operationeel.

Europa

Momenteel heeft de in Amsterdam gevestigde onderneming in totaal zo’n vijftig snellaadstations operationeel, vooral aan de snelweg. Uiteindelijk moeten dat er 201 worden, exclusief de vestigingen aan het onderliggende wegennet. Daarnaast werkt het bedrijf aan de uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa.

Bij de Fastned-locaties kunnen alle typen volledig elektrische auto’s de accu vullen. In hoeverre de vestigingen ook een shop krijgen, is nog niet duidelijk. Fastned wil dit graag, maar krijgt daarvoor geen toestemming van de Staat. Een gang naar de rechter wordt allerminst uitgesloten.

Lees ook: Fastned naar rechter voor vergunning tankshop

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.