Shell opent in Eindhoven vijfde tankstation voor lng

Energieconcern Shell heeft dinsdag in Eindhoven een vulpunt voor lng geopend. Het is de vijfde locatie van Shell in Nederland waar het vloeibare aardgas kan worden getankt. Eerder opende de multinational al vestigingen in Waalwijk, Amsterdam, Rotterdam en Pijnacker. Op korte termijn moeten er nog meer vulpunten volgen in ons land en in andere delen van Europa.

Het station ligt op een doorgaande route richting België, Frankrijk en het Duitse Ruhrgebied en ligt in de buurt van de A2. Het kan per dag ongeveer tweehonderd vrachtauto’s voorzien van het vloeibare aardgas en heeft al enkele zakelijke klanten, namelijk Vos Logistics, Zandbergen Transport en Shell-dochterbedrijf Waterfront BV.

Toekomst

Het Brits-Nederlandse bedrijf ziet voor lng een mooie toekomst. Eerder sprak het de verwachting uit dat binnen een aantal jaar zo’n twintig procent van de vrachtauto’s op het vloeibare aardgas rijdt. Shell is sinds de overname van de Britse energiemaatschappij BG wereldwijd marktleider op het gebied van lng.

Die afkorting staat voor liquefied natural gas, ofwel vloeibaar aardgas. Dat wordt afgekoeld tot een temperatuur van -162 graden Celcius, waardoor het vloeibaar wordt en het volume krimpt. Zodra het wordt getankt, is het opgewarmd naar -125 graden. Het is vooral geschikt voor het zware wegtransport en diverse vormen van scheepvaart.

LNG Station Eindhoven 1
LNG Station Eindhoven 2
LNG Station Eindhoven 4

Lees ook: Shell opent in rap tempo lng-stations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell opent in Eindhoven vijfde tankstation voor lng | TankPro.nl

Shell opent in Eindhoven vijfde tankstation voor lng

Energieconcern Shell heeft dinsdag in Eindhoven een vulpunt voor lng geopend. Het is de vijfde locatie van Shell in Nederland waar het vloeibare aardgas kan worden getankt. Eerder opende de multinational al vestigingen in Waalwijk, Amsterdam, Rotterdam en Pijnacker. Op korte termijn moeten er nog meer vulpunten volgen in ons land en in andere delen van Europa.

Het station ligt op een doorgaande route richting België, Frankrijk en het Duitse Ruhrgebied en ligt in de buurt van de A2. Het kan per dag ongeveer tweehonderd vrachtauto’s voorzien van het vloeibare aardgas en heeft al enkele zakelijke klanten, namelijk Vos Logistics, Zandbergen Transport en Shell-dochterbedrijf Waterfront BV.

Toekomst

Het Brits-Nederlandse bedrijf ziet voor lng een mooie toekomst. Eerder sprak het de verwachting uit dat binnen een aantal jaar zo’n twintig procent van de vrachtauto’s op het vloeibare aardgas rijdt. Shell is sinds de overname van de Britse energiemaatschappij BG wereldwijd marktleider op het gebied van lng.

Die afkorting staat voor liquefied natural gas, ofwel vloeibaar aardgas. Dat wordt afgekoeld tot een temperatuur van -162 graden Celcius, waardoor het vloeibaar wordt en het volume krimpt. Zodra het wordt getankt, is het opgewarmd naar -125 graden. Het is vooral geschikt voor het zware wegtransport en diverse vormen van scheepvaart.

LNG Station Eindhoven 1
LNG Station Eindhoven 2
LNG Station Eindhoven 4

Lees ook: Shell opent in rap tempo lng-stations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.