Veel aandacht voor waterstof op 2e editie Duitse vakbeurs Uniti

De opkomst van waterstof als alternatieve brandstof voor het wegverkeer staat volop in de schijnwerpers op de aanstaande editie van vakbeurs Uniti. Dit evenement voor tankstations en wasbedrijven vindt plaats van 14 tot en met 16 juni in het Duitse Stuttgart. Diverse aspecten van waterstof – levering, tanken, opslag – komen aan bod tijdens deze driedaagse vakbeurs. Ook zijn veel Nederlandse bedrijven aanwezig met een stand en is er een uitgebreid programma van seminars.

Momenteel wordt in Duitsland hard gewerkt aan de realisatie van een landelijk dekkend netwerk van waterstofstations. Een aantal bedrijven, waaronder Shell, Total, Daimler, Air Liquide en de Duitse overheid hebben zich verenigd in het H2 Mobility-platform.

Onder deze noemer moet het waterstofnetwerk gerealiseerd worden, waarbij het doel is om vierhonderd Duitse stations operationeel te hebben in 2023. Dit H2 Mobility-initiatief presenteert zich voor alle geïnteresseerden tijdens de Uniti-beurs. Daarbij is bijvoorbeeld aandacht voor hoe je een waterstofvulpunt integreert in je eigen tankstation en welke investeringen daarmee gemoeid zijn.

Waterstof wordt, ook in Nederland, gezien als een belangrijke vervanger van benzine en diesel voor personenauto’s en in zekere mate ook voor het vrachtautosegment. Voertuigen die rijden op waterstof stoten geen schadelijke stoffen uit. Het enige restproduct is zuiver, drinkbaar water.

Seminars

Tijdens de beurs is er ook aandacht voor veel andere onderwerpen. In seminars (zowel Duitstalig als Engelstalig) komen de nieuwste ontwikkelingen en toekomstvisies voorbij op het gebied van zowel voorterrein als shop en carwash. Bezoekers van de vakbeurs in Stuttgart kunnen deze seminars gratis bijwonen.

De beursvloer met exposanten is ook fors uitgebreid in vergelijking met de eerste editie. De beursvloer beslaat dit jaar 35.000 vierkante meter, met in totaal vierhonderd exposanten. Veel bedrijven die ook in Nederland actief zijn, geven er acte de présence.

Nederlandse exposanten

Zo zijn er onder meer stands van pompproducenten Wayne, Gilbarco Veeder-Root, Tokheim, Scheidt & Bachmann en Petrotec, van wasbedrijven Washtec en Christ en van verlichtingsproducenten SloanLed en Bever. Daarnaast zijn onder andere BigBrother, Lekkerland, Icasa en Orpak met een stand aanwezig.

De beurs vindt dus plaats in Stuttgart op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 juni 2016. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op: www.uniti-expo.de/nc/en/homepage.html.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Veel aandacht voor waterstof op 2e editie Duitse vakbeurs Uniti | TankPro.nl

Veel aandacht voor waterstof op 2e editie Duitse vakbeurs Uniti

De opkomst van waterstof als alternatieve brandstof voor het wegverkeer staat volop in de schijnwerpers op de aanstaande editie van vakbeurs Uniti. Dit evenement voor tankstations en wasbedrijven vindt plaats van 14 tot en met 16 juni in het Duitse Stuttgart. Diverse aspecten van waterstof – levering, tanken, opslag – komen aan bod tijdens deze driedaagse vakbeurs. Ook zijn veel Nederlandse bedrijven aanwezig met een stand en is er een uitgebreid programma van seminars.

Momenteel wordt in Duitsland hard gewerkt aan de realisatie van een landelijk dekkend netwerk van waterstofstations. Een aantal bedrijven, waaronder Shell, Total, Daimler, Air Liquide en de Duitse overheid hebben zich verenigd in het H2 Mobility-platform.

Onder deze noemer moet het waterstofnetwerk gerealiseerd worden, waarbij het doel is om vierhonderd Duitse stations operationeel te hebben in 2023. Dit H2 Mobility-initiatief presenteert zich voor alle geïnteresseerden tijdens de Uniti-beurs. Daarbij is bijvoorbeeld aandacht voor hoe je een waterstofvulpunt integreert in je eigen tankstation en welke investeringen daarmee gemoeid zijn.

Waterstof wordt, ook in Nederland, gezien als een belangrijke vervanger van benzine en diesel voor personenauto’s en in zekere mate ook voor het vrachtautosegment. Voertuigen die rijden op waterstof stoten geen schadelijke stoffen uit. Het enige restproduct is zuiver, drinkbaar water.

Seminars

Tijdens de beurs is er ook aandacht voor veel andere onderwerpen. In seminars (zowel Duitstalig als Engelstalig) komen de nieuwste ontwikkelingen en toekomstvisies voorbij op het gebied van zowel voorterrein als shop en carwash. Bezoekers van de vakbeurs in Stuttgart kunnen deze seminars gratis bijwonen.

De beursvloer met exposanten is ook fors uitgebreid in vergelijking met de eerste editie. De beursvloer beslaat dit jaar 35.000 vierkante meter, met in totaal vierhonderd exposanten. Veel bedrijven die ook in Nederland actief zijn, geven er acte de présence.

Nederlandse exposanten

Zo zijn er onder meer stands van pompproducenten Wayne, Gilbarco Veeder-Root, Tokheim, Scheidt & Bachmann en Petrotec, van wasbedrijven Washtec en Christ en van verlichtingsproducenten SloanLed en Bever. Daarnaast zijn onder andere BigBrother, Lekkerland, Icasa en Orpak met een stand aanwezig.

De beurs vindt dus plaats in Stuttgart op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 juni 2016. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op: www.uniti-expo.de/nc/en/homepage.html.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.