Megashop en snelweg-carwash bij vernieuwde BP aan A1

De te renoveren snelweg-BP aan de A1 bij Muiden krijgt een carwash. Tevens wordt de grootte van de shop verdubbeld, wordt het aantal opstelplaatsen op het voorterrein vergroot van 24 naar 28 plekken en komt er een laadpaal. Als alles volgens planning verloopt, gaat het vernieuwde station zaterdag 27 augustus 2016 open.

Momenteel wordt gewerkt aan de nieuwe BP bij verzorgingsplaats Honswijck. De snelweg aldaar wordt enkele tientallen meters naar het zuiden verlegd, waardoor ook het tankstation niet kan blijven staan op de huidige locatie. BP grijpt de verandering aan om de vestiging flink uit te breiden, met dus onder meer een wasgelegenheid. Of er sprake is van een rollover of van een kettingwasstraat wil de oliemaatschappijen nog niet meedelen.

Langs Nederlandse snelwegen zijn er nog nauwelijks waslocaties. Alleen de BP aan de A4 bij Hoofddorp heeft er eentje. Die vestiging wordt echter uitgebaat door de familie Kok. De locatie in Muiden wordt de eerste rijksweg-carwash die BP zelf exploiteert.

Shopgebouw

Zoals gezegd wordt ook de shop onder handen genomen. De totale oppervlakte van het gebouw wordt 680 vierkante meter, waarvan de tankshop er ongeveer 450 beslaat. Dat is nu nog 230 vierkante meter. Met de nieuwe afmetingen wordt de tankshop één van de grotere in ons land. Hoe de winkel er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk, maar er komt in ieder geval een Wild Bean Cafe in.

Eerder dit voorjaar werd bekend dat BP een samenwerking aangaat met Albert Heijn. Op zes stations wordt de tankshop omgetoverd tot een volwaardige AH to go, die het gehele shopgebouw beslaat. Daar zitten ook drie snelweglocaties bij. De vestiging in Muiden staat niet in dat lijstje.

Brandstoffen

Op het voorterrein komen in totaal 28 opstelplaatsen voor brandstoffen, waarvan achttien voor multiproducten, zes voor vrachtauto’s en twee voor lpg. Tevens komt er een snellaadvoorziening voor elektrische voertuigen. De totale oppervlakte van het stationsterrein is 11.500 vierkante meter. Gedurende de bouw van de nieuwe station is de huidige locatie open.

Hoofdaannemer van het bouwproject is Antea Group. Het bedrijf bouwt onder andere de shop, de luifel, de washal en legt de tank- en lpg-installatie aan. Verder is het verantwoordelijk voor de elektrotechnische werkzaamheden en alle civiel-technische werkzaamheden.

In maart dit jaar is de eerste heipaal voor het tankstation geslagen en zijn acht brandstoftanks van elk vijftig kubieke meter aangelegd in een damwandkuip. Deze kuip is aan de onderzijde afgesloten door middel van waterglas-injectie, vanwege de hoge grondwaterstand. Er wordt bij de opstelplaatsen een onderheide, vloeistofdichte betonvloer aangelegd van ongeveer 1.350 kubieke meter.

Pompen

Technisch installatiebedrijf Hamer assisteert bij dit project en zorgt voor de realisatie van zeven kilometer leidingwerk, tien brandstoftanks en Wayne-pompen voor vijftien pompeilanden. Een deel van deze pompen is inmiddels al geplaatst.

Tegenover BP Honswijck ligt Shell De Hackelaar. Deze locatie kan op dezelfde plek blijven staan, maar krijgt wel een andere aansluiting op de A1.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Megashop en snelweg-carwash bij vernieuwde BP aan A1 | TankPro.nl

Megashop en snelweg-carwash bij vernieuwde BP aan A1

De te renoveren snelweg-BP aan de A1 bij Muiden krijgt een carwash. Tevens wordt de grootte van de shop verdubbeld, wordt het aantal opstelplaatsen op het voorterrein vergroot van 24 naar 28 plekken en komt er een laadpaal. Als alles volgens planning verloopt, gaat het vernieuwde station zaterdag 27 augustus 2016 open.

Momenteel wordt gewerkt aan de nieuwe BP bij verzorgingsplaats Honswijck. De snelweg aldaar wordt enkele tientallen meters naar het zuiden verlegd, waardoor ook het tankstation niet kan blijven staan op de huidige locatie. BP grijpt de verandering aan om de vestiging flink uit te breiden, met dus onder meer een wasgelegenheid. Of er sprake is van een rollover of van een kettingwasstraat wil de oliemaatschappijen nog niet meedelen.

Langs Nederlandse snelwegen zijn er nog nauwelijks waslocaties. Alleen de BP aan de A4 bij Hoofddorp heeft er eentje. Die vestiging wordt echter uitgebaat door de familie Kok. De locatie in Muiden wordt de eerste rijksweg-carwash die BP zelf exploiteert.

Shopgebouw

Zoals gezegd wordt ook de shop onder handen genomen. De totale oppervlakte van het gebouw wordt 680 vierkante meter, waarvan de tankshop er ongeveer 450 beslaat. Dat is nu nog 230 vierkante meter. Met de nieuwe afmetingen wordt de tankshop één van de grotere in ons land. Hoe de winkel er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk, maar er komt in ieder geval een Wild Bean Cafe in.

Eerder dit voorjaar werd bekend dat BP een samenwerking aangaat met Albert Heijn. Op zes stations wordt de tankshop omgetoverd tot een volwaardige AH to go, die het gehele shopgebouw beslaat. Daar zitten ook drie snelweglocaties bij. De vestiging in Muiden staat niet in dat lijstje.

Brandstoffen

Op het voorterrein komen in totaal 28 opstelplaatsen voor brandstoffen, waarvan achttien voor multiproducten, zes voor vrachtauto’s en twee voor lpg. Tevens komt er een snellaadvoorziening voor elektrische voertuigen. De totale oppervlakte van het stationsterrein is 11.500 vierkante meter. Gedurende de bouw van de nieuwe station is de huidige locatie open.

Hoofdaannemer van het bouwproject is Antea Group. Het bedrijf bouwt onder andere de shop, de luifel, de washal en legt de tank- en lpg-installatie aan. Verder is het verantwoordelijk voor de elektrotechnische werkzaamheden en alle civiel-technische werkzaamheden.

In maart dit jaar is de eerste heipaal voor het tankstation geslagen en zijn acht brandstoftanks van elk vijftig kubieke meter aangelegd in een damwandkuip. Deze kuip is aan de onderzijde afgesloten door middel van waterglas-injectie, vanwege de hoge grondwaterstand. Er wordt bij de opstelplaatsen een onderheide, vloeistofdichte betonvloer aangelegd van ongeveer 1.350 kubieke meter.

Pompen

Technisch installatiebedrijf Hamer assisteert bij dit project en zorgt voor de realisatie van zeven kilometer leidingwerk, tien brandstoftanks en Wayne-pompen voor vijftien pompeilanden. Een deel van deze pompen is inmiddels al geplaatst.

Tegenover BP Honswijck ligt Shell De Hackelaar. Deze locatie kan op dezelfde plek blijven staan, maar krijgt wel een andere aansluiting op de A1.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.