Pomphouder opgepakt voor mishandeling brandstofdieven

Een pomphouder uit Kampen en zijn twee zonen zijn vorige week opgepakt, omdat ze twee brandstofdieven hardhandig staande hebben gehouden. Ze hebben de twee dieven onder andere een gebroken neus en verwondingen aan de rug bezorgd. De Esso-ondernemer en zijn zonen zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar hebben wel twintig uur vastgezeten. Ook de brandstofdieven zitten niet meer vast.

De 59-jarige pomphouder Freddy Vermeulen heeft vijf tankstations, onder meer twee in Kampen. Daar wordt hij al langere tijd geplaagd door twee brandstofdieven. Vorige week zag hij hun auto voorbijrijden en besloot om de achtervolging in te zetten, samen met zijn zonen van 26 en 29. Ze reden het voertuig klem op de Flevoweg in Kampen en hielden de doorrijders aan. Daarbij zou geweld zijn gebruikt.

Politie

Toen de politie arriveerde werden daarom zowel de brandstofdieven als de ondernemer en zijn zonen aangehouden. De laatste drie hebben bijna een dag vastgezeten. Inmiddels zijn ze weer vrij. De dieven hebben aangifte gedaan van mishandeling.

”Toen ik de dieven zag, voelde het alsof na een jaar hard werken letterlijk het brood onder mijn neus vandaan werd geroofd”, zegt Vermeulen tegen dagblad De Stentor. De ondernemer geeft aan voor zo’n tienduizenden euro schade te hebben geleden door het tweetal. De dieven (18 en 25 jaar) tankten de afgelopen tijd namelijk honderden liters per keer, zonder te betalen.

Auteur: Tom van Gurp

4 reacties op “Pomphouder opgepakt voor mishandeling brandstofdieven”

Rob van Gestel|04.01.16|18:19

Typisch Nederlands.
Eigen rechter spelen is ook niet goed, hoewel begrijpelijk, maar dit slaat de andere kant door.

Floris Ooms|07.01.16|12:38

De ondernemers hebben gewoon weg gelijk.
Ze moeten nu alsnog met het bewijs van diefstal bij de rechter gaan indienen en ook de loonkosten van de 20 uur vast zitten; verder moet de rechter de ondernemers vrijspreken en de brandstofdieven zwaar straffen.

F vdB|07.01.16|19:42

Jammer dat er nog altijd mensen zijn en blijven die ondanks het misdrijf achter de crmineel blijven staan.

Dat dit door slaat naar de andere kant komt mogelijk doordat er onrecht wordt omgegaan door kwaadwillende en dat de “bekende emmer” van de goedwillende wel eens over kan lopen.

Je steelt bewust dus niet huilen als je wordt gepakt. Dat dit met geweld gebeurt mag het NL rechtsysteem zich toerekenen. Als ondernemer is het zeer frustrerend dat er weinig of niets met doorrijders wordt gedaan.

Paul Van Selms|08.01.16|11:00

Ik kan me “alles” bij situatie voorstellen. Dat heeft niets met “eigen rechter” spelen te maken, maar alles met pakken van dieven en herhaling te voorkomen.

Hoppelijk begrijpt/respecteert rechter de geest en niet de wetsletter. Had politie ook moeten doen.

Aangifte criminelen laat zeer kort geheugen zien, want ze vergeten ineens wat als oorzaak, aan alles vooraf ging. Duidelijk is dat roepen; “kom terug”, hier niet werkt.

Ferdy, Rene veel sterkte.
Paul van Selms

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pomphouder opgepakt voor mishandeling brandstofdieven | TankPro.nl

Pomphouder opgepakt voor mishandeling brandstofdieven

Een pomphouder uit Kampen en zijn twee zonen zijn vorige week opgepakt, omdat ze twee brandstofdieven hardhandig staande hebben gehouden. Ze hebben de twee dieven onder andere een gebroken neus en verwondingen aan de rug bezorgd. De Esso-ondernemer en zijn zonen zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar hebben wel twintig uur vastgezeten. Ook de brandstofdieven zitten niet meer vast.

De 59-jarige pomphouder Freddy Vermeulen heeft vijf tankstations, onder meer twee in Kampen. Daar wordt hij al langere tijd geplaagd door twee brandstofdieven. Vorige week zag hij hun auto voorbijrijden en besloot om de achtervolging in te zetten, samen met zijn zonen van 26 en 29. Ze reden het voertuig klem op de Flevoweg in Kampen en hielden de doorrijders aan. Daarbij zou geweld zijn gebruikt.

Politie

Toen de politie arriveerde werden daarom zowel de brandstofdieven als de ondernemer en zijn zonen aangehouden. De laatste drie hebben bijna een dag vastgezeten. Inmiddels zijn ze weer vrij. De dieven hebben aangifte gedaan van mishandeling.

”Toen ik de dieven zag, voelde het alsof na een jaar hard werken letterlijk het brood onder mijn neus vandaan werd geroofd”, zegt Vermeulen tegen dagblad De Stentor. De ondernemer geeft aan voor zo’n tienduizenden euro schade te hebben geleden door het tweetal. De dieven (18 en 25 jaar) tankten de afgelopen tijd namelijk honderden liters per keer, zonder te betalen.

Auteur: Tom van Gurp

4 reacties op “Pomphouder opgepakt voor mishandeling brandstofdieven”

Rob van Gestel|04.01.16|18:19

Typisch Nederlands.
Eigen rechter spelen is ook niet goed, hoewel begrijpelijk, maar dit slaat de andere kant door.

Floris Ooms|07.01.16|12:38

De ondernemers hebben gewoon weg gelijk.
Ze moeten nu alsnog met het bewijs van diefstal bij de rechter gaan indienen en ook de loonkosten van de 20 uur vast zitten; verder moet de rechter de ondernemers vrijspreken en de brandstofdieven zwaar straffen.

F vdB|07.01.16|19:42

Jammer dat er nog altijd mensen zijn en blijven die ondanks het misdrijf achter de crmineel blijven staan.

Dat dit door slaat naar de andere kant komt mogelijk doordat er onrecht wordt omgegaan door kwaadwillende en dat de “bekende emmer” van de goedwillende wel eens over kan lopen.

Je steelt bewust dus niet huilen als je wordt gepakt. Dat dit met geweld gebeurt mag het NL rechtsysteem zich toerekenen. Als ondernemer is het zeer frustrerend dat er weinig of niets met doorrijders wordt gedaan.

Paul Van Selms|08.01.16|11:00

Ik kan me “alles” bij situatie voorstellen. Dat heeft niets met “eigen rechter” spelen te maken, maar alles met pakken van dieven en herhaling te voorkomen.

Hoppelijk begrijpt/respecteert rechter de geest en niet de wetsletter. Had politie ook moeten doen.

Aangifte criminelen laat zeer kort geheugen zien, want ze vergeten ineens wat als oorzaak, aan alles vooraf ging. Duidelijk is dat roepen; “kom terug”, hier niet werkt.

Ferdy, Rene veel sterkte.
Paul van Selms

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.