Shell dichterbij mega-overname van BG Group

Shell heeft toestemming van de Australische kartelwaakhond om BG Group over te nemen. De Brits-Nederlandse oliemaatschappij wil het bedrijf kopen, onder meer vanwege zijn positie in vloeibaar aardgas (lng) in Australië. Shell ziet die brandstof als een belangrijke verduurzamer voor het weg- en vaarverkeer en opende onlangs weer een lng-vulpunt in Nederland, namelijk in Delfgauw. Binnen afzienbare tijd moeten er in Nederland nóg meer locaties voor vloeibaar aardgas worden geopend.

De toestemming van de Australische mededingingsautoriteit was een belangrijke horde voor Shell. Diverse keren werd een besluit over de deal uitgesteld, maar eerder deze week maakte de ACCC bekend geen belemmering te zien.

Vloeibaar aardgas

Vloeibaar aardgas is een minder vervuilende brandstof, die als vervanger kan dienen voor diesel. Het gas wordt afgekoeld tot -162 graden Celsius, waardoor het vloeibaar wordt en het volume fors krimpt. Als het eenmaal wordt getankt, is het ’opgewarmd’ naar -125 graden. Voordelen zijn de lagere uitstoot van schadelijke stoffen en minder geluidshinder in vergelijking met diesel.

Shell verwacht dat over een aantal jaar twintig procent van de trucks op lng rijdt en opent daarom in snel tempo vulpunten in ons land. Eerder dit jaar werd de eerste geopend in Waalwijk, waarna onder andere vestigingen in Rotterdam en Delfgauw volgden.

Lees ook: Shell opent in rap tempo nieuwe lng-stations in Nederland

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell dichterbij mega-overname van BG Group | TankPro.nl

Shell dichterbij mega-overname van BG Group

Shell heeft toestemming van de Australische kartelwaakhond om BG Group over te nemen. De Brits-Nederlandse oliemaatschappij wil het bedrijf kopen, onder meer vanwege zijn positie in vloeibaar aardgas (lng) in Australië. Shell ziet die brandstof als een belangrijke verduurzamer voor het weg- en vaarverkeer en opende onlangs weer een lng-vulpunt in Nederland, namelijk in Delfgauw. Binnen afzienbare tijd moeten er in Nederland nóg meer locaties voor vloeibaar aardgas worden geopend.

De toestemming van de Australische mededingingsautoriteit was een belangrijke horde voor Shell. Diverse keren werd een besluit over de deal uitgesteld, maar eerder deze week maakte de ACCC bekend geen belemmering te zien.

Vloeibaar aardgas

Vloeibaar aardgas is een minder vervuilende brandstof, die als vervanger kan dienen voor diesel. Het gas wordt afgekoeld tot -162 graden Celsius, waardoor het vloeibaar wordt en het volume fors krimpt. Als het eenmaal wordt getankt, is het ’opgewarmd’ naar -125 graden. Voordelen zijn de lagere uitstoot van schadelijke stoffen en minder geluidshinder in vergelijking met diesel.

Shell verwacht dat over een aantal jaar twintig procent van de trucks op lng rijdt en opent daarom in snel tempo vulpunten in ons land. Eerder dit jaar werd de eerste geopend in Waalwijk, waarna onder andere vestigingen in Rotterdam en Delfgauw volgden.

Lees ook: Shell opent in rap tempo nieuwe lng-stations in Nederland

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.