Mokobouw brengt pomp met Adblue voor personenauto’s op de markt

Mokobouw en Gilbarco hebben een brandstofpomp voor personenauto’s met Adblue op de markt gebracht. Adblue wordt momenteel vooral gebruikt door het vrachtverkeer. Maar door steeds strengere wordende uitstootnormen, ontstaat er ook vraag in de markt voor personenauto’s. Op de Tankstation Vakbeurs is de innovatie voor het eerst te zien.

Adblue is een brandstoftoevoeging, die op veel tankstations te vinden. Wel blijft het vaak beperkt tot verkoop aan truckers. Echter, ook personenauto’s moeten voldoen aan steeds strengere uitstootnormen. Daarom is de verwachting dat in dit segment ook een markt ontstaat voor Adblue.

Brandstofpomp

Mokobouw laat daarom tijdens de Tankstation Vakbeurs op dinsdag 17 november een uniek stukje hardware zien op de Gilbarco SK700 II brandstofpomp. Deze multidispenser is namelijk voorzien van een Adblue-slang voor personenvoertuigen. ”Autobestuurders verwachten dat het tanken van Adblue net zo eenvoudig gaat als het tanken van traditionele brandstof. Deze mogelijkheid biedt Gilbarco nu”, legt Leon Jeekel van Mokobouw uit.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mokobouw brengt pomp met Adblue voor personenauto’s op de markt | TankPro.nl

Mokobouw brengt pomp met Adblue voor personenauto’s op de markt

Mokobouw en Gilbarco hebben een brandstofpomp voor personenauto’s met Adblue op de markt gebracht. Adblue wordt momenteel vooral gebruikt door het vrachtverkeer. Maar door steeds strengere wordende uitstootnormen, ontstaat er ook vraag in de markt voor personenauto’s. Op de Tankstation Vakbeurs is de innovatie voor het eerst te zien.

Adblue is een brandstoftoevoeging, die op veel tankstations te vinden. Wel blijft het vaak beperkt tot verkoop aan truckers. Echter, ook personenauto’s moeten voldoen aan steeds strengere uitstootnormen. Daarom is de verwachting dat in dit segment ook een markt ontstaat voor Adblue.

Brandstofpomp

Mokobouw laat daarom tijdens de Tankstation Vakbeurs op dinsdag 17 november een uniek stukje hardware zien op de Gilbarco SK700 II brandstofpomp. Deze multidispenser is namelijk voorzien van een Adblue-slang voor personenvoertuigen. ”Autobestuurders verwachten dat het tanken van Adblue net zo eenvoudig gaat als het tanken van traditionele brandstof. Deze mogelijkheid biedt Gilbarco nu”, legt Leon Jeekel van Mokobouw uit.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.