’Tankstation Geldrop bijgevuld met gestolen brandstof’

Bij een tankstation in het Brabantse Geldrop is een opslagtank bijgevuld met gestolen brandstof. Dat vermoeden de politie, de douane en de Belastingdienst die onderzoek hebben gedaan naar het incident, waarbij twee mannen zijn gearresteerd. De politie zag hen vorige maand brandstof bijvullen vanuit een reservoir in een bestelbusje en pakte de mannen op. Na een kort verhoor zijn ze weer vrijgelaten.

Een medewerker van het betreffende tankstation zegt tegen het Eindhovens Dagblad dat er sprake is van een misverstand en dat er niets misdadigs is gebeurd. Het voorterrein van het station is na het incident enige tijd afgesloten geweest.

Argos

Bij het station aan de Eindhovenseweg in Geldrop staat Argos op de luifel, maar uit navraag blijkt dat de Rotterdamse oliehandelaar weinig zicht heeft op de zaak. ”We hebben geen zakelijke relatie met de exploitant van dat station”, legt een woordvoerder uit. ”Argos is niet de brandstofleverancier van die locatie. Onze betrokkenheid gaat niet verder dan dat ons merk op de luifel staat. Wij distantiëren ons dan ook van deze affaire.”

De locatie wordt beleverd door Van Kessel Olie, een brandstofhandelaar uit het Oost-Brabantse Milheeze. Het bedrijf zegt verrast te zijn door het voorval en zich er niet lekker bij te voelen. Een dergelijke manier van bijvullen heeft de handelaar de afgelopen 25 jaar niet meegemaakt.

Douane

De herkomst van de gestolen brandstof is nog niet geheel duidelijk. De douane is weliswaar ingeschakeld, maar dat is vanwege de accijnscomponent en niet omdat deze zaak per definitie een internationaal karakter heeft, laat een woordvoerder van de douane weten.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

’Tankstation Geldrop bijgevuld met gestolen brandstof’ | TankPro.nl

’Tankstation Geldrop bijgevuld met gestolen brandstof’

Bij een tankstation in het Brabantse Geldrop is een opslagtank bijgevuld met gestolen brandstof. Dat vermoeden de politie, de douane en de Belastingdienst die onderzoek hebben gedaan naar het incident, waarbij twee mannen zijn gearresteerd. De politie zag hen vorige maand brandstof bijvullen vanuit een reservoir in een bestelbusje en pakte de mannen op. Na een kort verhoor zijn ze weer vrijgelaten.

Een medewerker van het betreffende tankstation zegt tegen het Eindhovens Dagblad dat er sprake is van een misverstand en dat er niets misdadigs is gebeurd. Het voorterrein van het station is na het incident enige tijd afgesloten geweest.

Argos

Bij het station aan de Eindhovenseweg in Geldrop staat Argos op de luifel, maar uit navraag blijkt dat de Rotterdamse oliehandelaar weinig zicht heeft op de zaak. ”We hebben geen zakelijke relatie met de exploitant van dat station”, legt een woordvoerder uit. ”Argos is niet de brandstofleverancier van die locatie. Onze betrokkenheid gaat niet verder dan dat ons merk op de luifel staat. Wij distantiëren ons dan ook van deze affaire.”

De locatie wordt beleverd door Van Kessel Olie, een brandstofhandelaar uit het Oost-Brabantse Milheeze. Het bedrijf zegt verrast te zijn door het voorval en zich er niet lekker bij te voelen. Een dergelijke manier van bijvullen heeft de handelaar de afgelopen 25 jaar niet meegemaakt.

Douane

De herkomst van de gestolen brandstof is nog niet geheel duidelijk. De douane is weliswaar ingeschakeld, maar dat is vanwege de accijnscomponent en niet omdat deze zaak per definitie een internationaal karakter heeft, laat een woordvoerder van de douane weten.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.