truckstop, vrachtwagens, parkeerplaats

Volume van transportsector stijgt in tweede helft 2015

De economische activiteit van de transportsector blijft groeien in de tweede helft van dit jaar. Dat schrijft het Economisch Bureau van de ING in een brancherapport. Dat is goed nieuws voor de tankstationsector, omdat de transportbranche een zeer belangrijke klant is voor brandstofleveranciers en tankstation-exploitanten.

De groei van het transportvolume past bij de trend die vorig jaar al is ingezet. Toen nam het volume toe met twee procent ten opzichte van het jaar ervoor. Voor het gehele jaar verwacht de bank dat er een volumestijging plaatsvindt van 2,7 procent, waarvan uiteraard een deel in de tweede helft van dit jaar wordt gerealiseerd.

Wegtransport

De volumestijging vindt vooral plaats bij de deelsectoren binnenvaart en wegtransport. Ook andere bedrijfstakken van de transport- en logistieksector laten naar verwachting groei zien dit jaar. Dit kan gunstige gevolgen hebben voor de verkoop van brandstof.

Uit cijfers van statistiekbureau CBS bleek eerder al dat enkele maanden achter elkaar meer diesel en benzine werd verkocht. Kenners zoeken de oorzaken onder meer bij de toegenomen economische bedrijvigheid. Overigens blijkt uit de laatste cijfers, over de maand mei, dat de verkopen van diesel en benzine weer dalen. Datzelfde geldt voor de verkoop van lpg.

Lees ook: Verkoop benzine en diesel stijgt na jaren van daling

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Volume van transportsector stijgt in tweede helft 2015 | TankPro.nl
truckstop, vrachtwagens, parkeerplaats

Volume van transportsector stijgt in tweede helft 2015

De economische activiteit van de transportsector blijft groeien in de tweede helft van dit jaar. Dat schrijft het Economisch Bureau van de ING in een brancherapport. Dat is goed nieuws voor de tankstationsector, omdat de transportbranche een zeer belangrijke klant is voor brandstofleveranciers en tankstation-exploitanten.

De groei van het transportvolume past bij de trend die vorig jaar al is ingezet. Toen nam het volume toe met twee procent ten opzichte van het jaar ervoor. Voor het gehele jaar verwacht de bank dat er een volumestijging plaatsvindt van 2,7 procent, waarvan uiteraard een deel in de tweede helft van dit jaar wordt gerealiseerd.

Wegtransport

De volumestijging vindt vooral plaats bij de deelsectoren binnenvaart en wegtransport. Ook andere bedrijfstakken van de transport- en logistieksector laten naar verwachting groei zien dit jaar. Dit kan gunstige gevolgen hebben voor de verkoop van brandstof.

Uit cijfers van statistiekbureau CBS bleek eerder al dat enkele maanden achter elkaar meer diesel en benzine werd verkocht. Kenners zoeken de oorzaken onder meer bij de toegenomen economische bedrijvigheid. Overigens blijkt uit de laatste cijfers, over de maand mei, dat de verkopen van diesel en benzine weer dalen. Datzelfde geldt voor de verkoop van lpg.

Lees ook: Verkoop benzine en diesel stijgt na jaren van daling

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.