Faillissement voor inbouwer van lpg-systemen AISB

Auto Inbouw Service Baarlo is door de rechtbank in Limburg failliet verklaard. Het bedrijf is in moeilijkheden gekomen doordat de markt voor het kopen en laten inbouwen van lpg-installaties drastisch kleiner is geworden. De schuld van het bedrijf is opgelopen tot tienduizenden euro’s. Bij AISB waren acht medewerkers actief, inclusief het management. Over een doorstart wordt momenteel gesproken.

Het aantal voertuigen op lpg is de laatste jaren fors verminderd. Vooral door diverse ongunstige overheidsmaatregelen is de interesse in autogas flink teruggelopen. Weinigen laten nog een lpg-installatie inbouwen in hun voertuig. Dat merkte het bedrijf uit Baarlo ook. De omzet liep fors terug, terwijl de kosten bleven doorlopen.

Kosten

”En op een gegeven moment komt een bedrijf op een punt dat het niet verder kan snijden in de kosten”, zegt curator Jan van den Heuvel van Meulenkamp Advocaten. ”Als dan de omzet terug blijft lopen, gaat het op een gegeven moment niet langer.”

AISB was naar eigen zeggen de grootste Vaille-dealer van Nederland. Vialle was actief als fabrikant van autogas-installaties en werd eerder al failliet verklaard, in mei van dit jaar. Dat faillissement versnelde volgens de curator het einde van het Limburgse bedrijf.

Doorstart

Er komt mogelijk een doorstart van de installateur. Zowel het huidige management van AISB als diverse andere partijen zouden interesse hebben om, al dan niet in afgeslankte vorm, verder te gaan. Later deze maand moeten de geïnteresseerden een bod uitbrengen. Hoeveel personeelsleden bij een doorstart mee over kunnen, is op dit moment niet duidelijk.

Tom van Gurp

Lees ook: Faillissement voor fabrikant van autogas-installaties Vialle

Auteur: Tom van Gurp

2 reacties op “Faillissement voor inbouwer van lpg-systemen AISB”

Rob van Gestel|16.07.15|21:42

Jammer, het is een goed bedrijf wat door externe maatregelen getroffen wordt.

Sven Dijkstra|09.08.15|15:56

Zo zie je dat de overheid de strot dichtknijpt van de werkgelegenheid.
Oldtimers op lpg, pats belasting heffing.

Daarom is de politiek slecht voor het bedrijfsleven en de werkgelegenheid.

Krimp de overheid in.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Faillissement voor inbouwer van lpg-systemen AISB | TankPro.nl

Faillissement voor inbouwer van lpg-systemen AISB

Auto Inbouw Service Baarlo is door de rechtbank in Limburg failliet verklaard. Het bedrijf is in moeilijkheden gekomen doordat de markt voor het kopen en laten inbouwen van lpg-installaties drastisch kleiner is geworden. De schuld van het bedrijf is opgelopen tot tienduizenden euro’s. Bij AISB waren acht medewerkers actief, inclusief het management. Over een doorstart wordt momenteel gesproken.

Het aantal voertuigen op lpg is de laatste jaren fors verminderd. Vooral door diverse ongunstige overheidsmaatregelen is de interesse in autogas flink teruggelopen. Weinigen laten nog een lpg-installatie inbouwen in hun voertuig. Dat merkte het bedrijf uit Baarlo ook. De omzet liep fors terug, terwijl de kosten bleven doorlopen.

Kosten

”En op een gegeven moment komt een bedrijf op een punt dat het niet verder kan snijden in de kosten”, zegt curator Jan van den Heuvel van Meulenkamp Advocaten. ”Als dan de omzet terug blijft lopen, gaat het op een gegeven moment niet langer.”

AISB was naar eigen zeggen de grootste Vaille-dealer van Nederland. Vialle was actief als fabrikant van autogas-installaties en werd eerder al failliet verklaard, in mei van dit jaar. Dat faillissement versnelde volgens de curator het einde van het Limburgse bedrijf.

Doorstart

Er komt mogelijk een doorstart van de installateur. Zowel het huidige management van AISB als diverse andere partijen zouden interesse hebben om, al dan niet in afgeslankte vorm, verder te gaan. Later deze maand moeten de geïnteresseerden een bod uitbrengen. Hoeveel personeelsleden bij een doorstart mee over kunnen, is op dit moment niet duidelijk.

Tom van Gurp

Lees ook: Faillissement voor fabrikant van autogas-installaties Vialle

Auteur: Tom van Gurp

2 reacties op “Faillissement voor inbouwer van lpg-systemen AISB”

Rob van Gestel|16.07.15|21:42

Jammer, het is een goed bedrijf wat door externe maatregelen getroffen wordt.

Sven Dijkstra|09.08.15|15:56

Zo zie je dat de overheid de strot dichtknijpt van de werkgelegenheid.
Oldtimers op lpg, pats belasting heffing.

Daarom is de politiek slecht voor het bedrijfsleven en de werkgelegenheid.

Krimp de overheid in.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.