Eerste Peut-ondernemer stopt en draagt station over aan Erik Lagendijk

De pomphouder die in november vorig jaar de eerste Peut-vestiging startte, stopt als tankstation-ondernemer. Het gaat om Moordrechter Pieter van Gennep, die aangeeft meer ruimte voor zichzelf te willen en een nieuwe uitdaging aan te willen gaan. Hij heeft zijn station vorige maand overgedragen aan pomphouder Erik Lagendijk, die het onder Peut-vlag voortzet.

Van Gennep (zie foto) was de eerste in Nederland die onder het nieuwe merk startte, nadat hij jarenlang BP op zijn luifel had staan. Tegelijkertijd begon hij met het door hem zelf ontwikkelde loyaliteitsprogramma Tank & Schenk. ”Dat is een dusdanig succes geworden dat zelfs ondernemers van andere branches ermee aan de gang willen”, zegt Van Gennep.

Spaarprogramma

Bij het spaarprogramma kunnen tankende klanten sparen voor hun favoriete sportclub, vereniging of goede doel. In de petrolsector werken diverse andere ondernemers ook al met Tank & Schenk. ”En om die uitbreidingen goed te begeleiden, is veel tijd en energie nodig, net als voor het runnen van mijn tankstation.”

“Daarom moest ik keuzes maken en heb ik besloten om het station over te dragen aan Erik en me uitsluitend te focussen op de verdere ontwikkeling van het sparen voor verenigingen en goede doelen. Al neem ik eerst enkele maanden rust.”

Omzet

Dat een tegenvallende omzet een rol heeft gespeeld, wijst Van Gennep van de hand. ”Na de omkleuring naar Peut plusten we zelfs flink. De laatste maanden vlakte dat wat af, maar dat kwam doordat er wegwerkzaamheden waren. Daardoor was het station minder goed bereikbaar. Nu die werkzaamheden over zijn, hebben we de weg omhoog weer opgepakt.”

De nieuwe exploitant wordt dus Erik Lagendijk. Hij had al zes tankstations in de regio Rijnmond, vijf BP’s en één Texaco. Voorlopig laat hij het station in Moordrecht zoals het is. Begin volgend jaar wil hij de shop onder handen nemen.

Shopmodules

Lagendijk opende eerder dit jaar een opvallend shopconcept in Spijkenisse. Ook experimenteert hij momenteel met diverse shopmodules bij zijn vestiging in het dorp Bolnes. ”We werken daar met barista’s, die zeer goede koffies kunnen maken en met producten van onder meer Koekela, een koekjeswinkel die in deze regio heel bekend is.”

Diverse onderdelen van de shops in Bolnes en Spijkenisse worden wellicht ook geïmplementeerd in Moordrecht, afhankelijk van de resultaten. Plannen om bij de vestiging in Moordrecht een andere formule op de luifel te zetten, zijn er niet.

Tom van Gurp

Lees ook: Peut opent zesde en zevende locatie

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste Peut-ondernemer stopt en draagt station over aan Erik Lagendijk | TankPro.nl

Eerste Peut-ondernemer stopt en draagt station over aan Erik Lagendijk

De pomphouder die in november vorig jaar de eerste Peut-vestiging startte, stopt als tankstation-ondernemer. Het gaat om Moordrechter Pieter van Gennep, die aangeeft meer ruimte voor zichzelf te willen en een nieuwe uitdaging aan te willen gaan. Hij heeft zijn station vorige maand overgedragen aan pomphouder Erik Lagendijk, die het onder Peut-vlag voortzet.

Van Gennep (zie foto) was de eerste in Nederland die onder het nieuwe merk startte, nadat hij jarenlang BP op zijn luifel had staan. Tegelijkertijd begon hij met het door hem zelf ontwikkelde loyaliteitsprogramma Tank & Schenk. ”Dat is een dusdanig succes geworden dat zelfs ondernemers van andere branches ermee aan de gang willen”, zegt Van Gennep.

Spaarprogramma

Bij het spaarprogramma kunnen tankende klanten sparen voor hun favoriete sportclub, vereniging of goede doel. In de petrolsector werken diverse andere ondernemers ook al met Tank & Schenk. ”En om die uitbreidingen goed te begeleiden, is veel tijd en energie nodig, net als voor het runnen van mijn tankstation.”

“Daarom moest ik keuzes maken en heb ik besloten om het station over te dragen aan Erik en me uitsluitend te focussen op de verdere ontwikkeling van het sparen voor verenigingen en goede doelen. Al neem ik eerst enkele maanden rust.”

Omzet

Dat een tegenvallende omzet een rol heeft gespeeld, wijst Van Gennep van de hand. ”Na de omkleuring naar Peut plusten we zelfs flink. De laatste maanden vlakte dat wat af, maar dat kwam doordat er wegwerkzaamheden waren. Daardoor was het station minder goed bereikbaar. Nu die werkzaamheden over zijn, hebben we de weg omhoog weer opgepakt.”

De nieuwe exploitant wordt dus Erik Lagendijk. Hij had al zes tankstations in de regio Rijnmond, vijf BP’s en één Texaco. Voorlopig laat hij het station in Moordrecht zoals het is. Begin volgend jaar wil hij de shop onder handen nemen.

Shopmodules

Lagendijk opende eerder dit jaar een opvallend shopconcept in Spijkenisse. Ook experimenteert hij momenteel met diverse shopmodules bij zijn vestiging in het dorp Bolnes. ”We werken daar met barista’s, die zeer goede koffies kunnen maken en met producten van onder meer Koekela, een koekjeswinkel die in deze regio heel bekend is.”

Diverse onderdelen van de shops in Bolnes en Spijkenisse worden wellicht ook geïmplementeerd in Moordrecht, afhankelijk van de resultaten. Plannen om bij de vestiging in Moordrecht een andere formule op de luifel te zetten, zijn er niet.

Tom van Gurp

Lees ook: Peut opent zesde en zevende locatie

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.