orangegas, vulpunt, groengas

OrangeGas bouwt tien groengas-stations in Overijssel

Exploitant van groengas-stations OrangeGas heeft donderdag een vulpunt geopend in Kampen. In de nabije toekomst volgen er nog negen locaties in Overijssel. Met de aanleg van de tien vestigingen wordt het aantal groengas-vulpunten in de provincie verdubbeld. Elders in het land moeten er nog veel meer volgen.

Groengas is een duurzame brandstof, gemaakt van biogas dat wordt verkregen uit gft-afval, rioolwater en mestvergisting. OrangeGas is één van de bedrijven die het duurzame gas aanbiedt. Het bedrijf bouwt en exploiteert de vulpunten.

Tankstations

Deze punten kunnen zowel ’stand-alone’ zijn of gerealiseerd worden bij reguliere tankstations. OrangeGas heeft de doelstelling om eind volgend jaar zo’n honderd stations te hebben gerealiseerd. Op dit moment staat de teller op ruim vijftig, maar dat aantal moet dus eind 2016 zijn verdubbeld.

Het provinciebestuur van Overijssel wil dat duurzame vormen van energie voorzien in twintig procent van de totale energiebehoefte van de provincie in 2020. Daartoe is onder andere Energiefonds Overijssel opgezet. Dat fonds levert een financiële bijdrage aan ondernemingen, woningcorporaties en projecten die energie besparen of energie opwekken uit hernieuwbare bronnen.

Subsidies

De provincie stimuleert rijden op groengas verder door middel van aanschafsubsidies. Deze subsidies gelden zowel voor particulieren als voor ondernemers. Bij aanschaf van een personenauto is er duizend euro subsidie beschikbaar, bij een bestelbus drieduizend euro en bij aanschaf van een vrachtwagen tienduizend euro.

Lees ook: OrangeGas wil aantal stations in twee jaar verdubbelen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OrangeGas bouwt tien groengas-stations in Overijssel | TankPro.nl
orangegas, vulpunt, groengas

OrangeGas bouwt tien groengas-stations in Overijssel

Exploitant van groengas-stations OrangeGas heeft donderdag een vulpunt geopend in Kampen. In de nabije toekomst volgen er nog negen locaties in Overijssel. Met de aanleg van de tien vestigingen wordt het aantal groengas-vulpunten in de provincie verdubbeld. Elders in het land moeten er nog veel meer volgen.

Groengas is een duurzame brandstof, gemaakt van biogas dat wordt verkregen uit gft-afval, rioolwater en mestvergisting. OrangeGas is één van de bedrijven die het duurzame gas aanbiedt. Het bedrijf bouwt en exploiteert de vulpunten.

Tankstations

Deze punten kunnen zowel ’stand-alone’ zijn of gerealiseerd worden bij reguliere tankstations. OrangeGas heeft de doelstelling om eind volgend jaar zo’n honderd stations te hebben gerealiseerd. Op dit moment staat de teller op ruim vijftig, maar dat aantal moet dus eind 2016 zijn verdubbeld.

Het provinciebestuur van Overijssel wil dat duurzame vormen van energie voorzien in twintig procent van de totale energiebehoefte van de provincie in 2020. Daartoe is onder andere Energiefonds Overijssel opgezet. Dat fonds levert een financiële bijdrage aan ondernemingen, woningcorporaties en projecten die energie besparen of energie opwekken uit hernieuwbare bronnen.

Subsidies

De provincie stimuleert rijden op groengas verder door middel van aanschafsubsidies. Deze subsidies gelden zowel voor particulieren als voor ondernemers. Bij aanschaf van een personenauto is er duizend euro subsidie beschikbaar, bij een bestelbus drieduizend euro en bij aanschaf van een vrachtwagen tienduizend euro.

Lees ook: OrangeGas wil aantal stations in twee jaar verdubbelen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.