Duitse rijkswegstations bouwen netwerk van snellaadpalen

Langs de Duitse snelwegen wordt een netwerk aangelegd van laadpalen. De ongeveer vierhonderd snelladers moeten over drie jaar operationeel zijn. De aanleg volgt op een pilot met laadpalen, die in 2011 is gestart tussen Hamburg en Keulen. Met het nieuwe netwerk wil de Duitse overheid de verkoop van elektrische auto’s stimuleren.

De verkoopcijfers van voertuigen met stekker blijven in Duitsland namelijk steken op ongeveer 24.000 stuks. Dat is minder dan de helft van het aantal elektrische auto’s in Nederland, terwijl er in Duitsland bijna vijfmaal zoveel mensen wonen.

Batterij

Het doel is dat in 2020 zo’n 1 miljoen auto’s met stekker rondrijden bij de oosterburen. De beperkte laadinfrastructuur is een belangrijke reden dat veel Duitsers niet overstappen op een batterijvoertuig.

Het Nederlandse Fastned is ook betrokken bij de aanleg van een laadnetwerk. Zo kreeg het bedrijf eind vorig jaar twee miljoen euro van de EU voor de aanleg van 94 laadstations in Duitsland.

Laadstations

Momenteel zijn er in Duitsland ongeveer vijfduizend laadplekken, waarvan er ongeveer honderd snelladers zijn. Daar kun je je auto in minder dan één uur opladen. Bij de overige locaties duurt opladen een stuk langer.

Een belangrijke rol bij de aanleg van het netwerk is weggelegd voor Tank & Rast, dat ongeveer negentig procent van de rijkswegstations in handen heeft. Onlangs werd bekend dat de stations in de verkoop zijn gezet door moederbedrijf Terra Firma Capital Partners.

Waterstof

Naast een laadinfrastructuur wordt ook gewerkt aan een netwerk van waterstofstations in Duitsland. Binnen tien jaar moeten zo’n vierhonderd vulpunten voor waterstof zijn gerealiseerd.

Lees ook: Tankstations langs Duitse Autobahn staan in de verkoop

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitse rijkswegstations bouwen netwerk van snellaadpalen | TankPro.nl

Duitse rijkswegstations bouwen netwerk van snellaadpalen

Langs de Duitse snelwegen wordt een netwerk aangelegd van laadpalen. De ongeveer vierhonderd snelladers moeten over drie jaar operationeel zijn. De aanleg volgt op een pilot met laadpalen, die in 2011 is gestart tussen Hamburg en Keulen. Met het nieuwe netwerk wil de Duitse overheid de verkoop van elektrische auto’s stimuleren.

De verkoopcijfers van voertuigen met stekker blijven in Duitsland namelijk steken op ongeveer 24.000 stuks. Dat is minder dan de helft van het aantal elektrische auto’s in Nederland, terwijl er in Duitsland bijna vijfmaal zoveel mensen wonen.

Batterij

Het doel is dat in 2020 zo’n 1 miljoen auto’s met stekker rondrijden bij de oosterburen. De beperkte laadinfrastructuur is een belangrijke reden dat veel Duitsers niet overstappen op een batterijvoertuig.

Het Nederlandse Fastned is ook betrokken bij de aanleg van een laadnetwerk. Zo kreeg het bedrijf eind vorig jaar twee miljoen euro van de EU voor de aanleg van 94 laadstations in Duitsland.

Laadstations

Momenteel zijn er in Duitsland ongeveer vijfduizend laadplekken, waarvan er ongeveer honderd snelladers zijn. Daar kun je je auto in minder dan één uur opladen. Bij de overige locaties duurt opladen een stuk langer.

Een belangrijke rol bij de aanleg van het netwerk is weggelegd voor Tank & Rast, dat ongeveer negentig procent van de rijkswegstations in handen heeft. Onlangs werd bekend dat de stations in de verkoop zijn gezet door moederbedrijf Terra Firma Capital Partners.

Waterstof

Naast een laadinfrastructuur wordt ook gewerkt aan een netwerk van waterstofstations in Duitsland. Binnen tien jaar moeten zo’n vierhonderd vulpunten voor waterstof zijn gerealiseerd.

Lees ook: Tankstations langs Duitse Autobahn staan in de verkoop

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.