Nieuwe merk van inkoopcoöperatie De Vrije Pomp heet Peut

Het nieuwe merk waarmee inkoopcoöperatie De Vrije Pomp start, heet Peut. De eerste vestiging gaat vrijdag open in Moordrecht, waar het merk officieel wordt onthuld. In het Zuid-Hollandse dorp is de afgelopen tijd een BP-station omgekleurd naar de nieuwe signing. De bedoeling is om de komende maanden en jaren nog meer stations om te kleuren.

Daarmee moet een netwerk van zelfstandige pomphouders ontstaan, dat onder het nieuwe merk opereert en bijvoorbeeld ook een eigen brandstofkaart uitgeeft. Met het initiatief willen de ondernemers en initiatiefnemer De Vrije Pomp (DVP) de aangesloten pomphouders meer zelfstandigheid geven.

Oliemaatschappijen

Velen hebben het gevoel geen baas meer te zijn over hun eigen station. Vooral het gedrag van oliemaatschappijen zou daar debet aan zijn. Een verplichting om het Adviesprijs-min inkoopsysteem te hanteren, korte betalingstermijnen en een gebrek aan temperatuurcorrectie zijn enkele bronnen van frustratie. Ook baalt een aantal ondernemers dat ze zwaar worden beconcurreerd door bijvoorbeeld Express-vestigingen van hun eigen oliemaatschappij.

Begin dit jaar werd daarom de coöperatie opgericht. Inmiddels zijn meer dan honderd stations bij het initiatief aangesloten. Een aantal krijgt al brandstof geleverd via de coöperatie. Van het eigen merk Peut vindt vrijdag dus pas de officiële start plaats in Moordrecht, bij het station van het ondernemersduo Kees en Pieter van Gennep (links en rechts op de foto, met in het midden Martijn van der Kolk, een van de initiatiefnemers van De Vrije Pomp).

Brandstof

Daarmee willen de aangesloten ondernemers weer meer kunnen verdienen met hun brandstof. Want de marges zijn de laatste jaren flinterdun geworden. De coöperatie stelde vier Gouden Regels op om de marges weer te kunnen vergroten:

  • Inkoop op basis van de wereldmarktprijs
  • Korte looptijd van overeenkomst
  • Afrekenen na temperatuurcorrectie
  • Redelijke betalingstermijn

De Vrije Pomp onderhandelde de afgelopen tijd met diverse leveranciers en sloot uiteindelijk een leveringsdeal met Argos. Omdat die als een van de weinige bereid was mee te gaan in alle eisen van de coöperatie.

Op het Nationaal Tankstation Congres van dinsdag 11 november 2014 in Maarssen vertelt DVP-voorzitter Ewout Klok over het nieuwe merk en signing.

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Nieuwe merk van inkoopcoöperatie De Vrije Pomp heet Peut”

Annette Peut|07.11.14|18:25

Hebben jullie erg lang nagedacht over die naam…..

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe merk van inkoopcoöperatie De Vrije Pomp heet Peut | TankPro.nl

Nieuwe merk van inkoopcoöperatie De Vrije Pomp heet Peut

Het nieuwe merk waarmee inkoopcoöperatie De Vrije Pomp start, heet Peut. De eerste vestiging gaat vrijdag open in Moordrecht, waar het merk officieel wordt onthuld. In het Zuid-Hollandse dorp is de afgelopen tijd een BP-station omgekleurd naar de nieuwe signing. De bedoeling is om de komende maanden en jaren nog meer stations om te kleuren.

Daarmee moet een netwerk van zelfstandige pomphouders ontstaan, dat onder het nieuwe merk opereert en bijvoorbeeld ook een eigen brandstofkaart uitgeeft. Met het initiatief willen de ondernemers en initiatiefnemer De Vrije Pomp (DVP) de aangesloten pomphouders meer zelfstandigheid geven.

Oliemaatschappijen

Velen hebben het gevoel geen baas meer te zijn over hun eigen station. Vooral het gedrag van oliemaatschappijen zou daar debet aan zijn. Een verplichting om het Adviesprijs-min inkoopsysteem te hanteren, korte betalingstermijnen en een gebrek aan temperatuurcorrectie zijn enkele bronnen van frustratie. Ook baalt een aantal ondernemers dat ze zwaar worden beconcurreerd door bijvoorbeeld Express-vestigingen van hun eigen oliemaatschappij.

Begin dit jaar werd daarom de coöperatie opgericht. Inmiddels zijn meer dan honderd stations bij het initiatief aangesloten. Een aantal krijgt al brandstof geleverd via de coöperatie. Van het eigen merk Peut vindt vrijdag dus pas de officiële start plaats in Moordrecht, bij het station van het ondernemersduo Kees en Pieter van Gennep (links en rechts op de foto, met in het midden Martijn van der Kolk, een van de initiatiefnemers van De Vrije Pomp).

Brandstof

Daarmee willen de aangesloten ondernemers weer meer kunnen verdienen met hun brandstof. Want de marges zijn de laatste jaren flinterdun geworden. De coöperatie stelde vier Gouden Regels op om de marges weer te kunnen vergroten:

  • Inkoop op basis van de wereldmarktprijs
  • Korte looptijd van overeenkomst
  • Afrekenen na temperatuurcorrectie
  • Redelijke betalingstermijn

De Vrije Pomp onderhandelde de afgelopen tijd met diverse leveranciers en sloot uiteindelijk een leveringsdeal met Argos. Omdat die als een van de weinige bereid was mee te gaan in alle eisen van de coöperatie.

Op het Nationaal Tankstation Congres van dinsdag 11 november 2014 in Maarssen vertelt DVP-voorzitter Ewout Klok over het nieuwe merk en signing.

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Nieuwe merk van inkoopcoöperatie De Vrije Pomp heet Peut”

Annette Peut|07.11.14|18:25

Hebben jullie erg lang nagedacht over die naam…..

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.