‘Shell zet lpg-activiteiten opnieuw in de etalage’

Shell zou plannen hebben om de Europese lpg-activiteiten te verkopen. Met het afstoten van de lpg-divisie kan naar verluidt bijna achthonderd miljoen euro worden verdiend. De desinvestering past binnen het aangekondigde beleid van de oliemaatschappij om bedrijfsonderdelen te verkopen en op die manier de winst te optimaliseren.

Dat schrijft de Engelse krant Financial Times. Shell wilde niet reageren op de berichtgeving. Het zou niet de eerste keer zijn dat de marktleider probeert om de lpg-activiteiten te verkopen. Tien jaar geleden wilde de oliereus al af van de lpg-tak. Een koper werd destijds niet gevonden, omdat de vraagprijs aanzienlijk afweek van wat geïnteresseerde partijen bereid waren te betalen. Ook vier jaar geleden liep een poging tot verkoop op niets uit.

Tankstations

Eerder dit jaar kondigde de nieuwe topman van Shell, Ben van Beurden, aan om diverse bedrijfsonderdelen te verkopen. In totaal wil het Brits-Nederlandse olieconcern zo’n vijftien miljard euro aan activiteiten afstoten. Eén daarvan zou de lpg-divisie zijn. Voor zover bekend heeft de marktleider geen plannen om in Nederland tankstations van de hand te doen.

In het buitenland verkoopt de oliemaatschappij wél een fors aantal stations. Zo gaan de 870 vestigingen in Australië over naar Vitol en neemt Kuwait Petroleum alle 830 Shell-locaties in Italië over. Vitol betaalde bijna twee miljard euro voor de Australische stations. Hoeveel de verkoop in Italië heeft opgebracht, is niet bekend.

Lees ook: Shell rondt verkoop Australische downstream-tak af

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Shell zet lpg-activiteiten opnieuw in de etalage’ | TankPro.nl

‘Shell zet lpg-activiteiten opnieuw in de etalage’

Shell zou plannen hebben om de Europese lpg-activiteiten te verkopen. Met het afstoten van de lpg-divisie kan naar verluidt bijna achthonderd miljoen euro worden verdiend. De desinvestering past binnen het aangekondigde beleid van de oliemaatschappij om bedrijfsonderdelen te verkopen en op die manier de winst te optimaliseren.

Dat schrijft de Engelse krant Financial Times. Shell wilde niet reageren op de berichtgeving. Het zou niet de eerste keer zijn dat de marktleider probeert om de lpg-activiteiten te verkopen. Tien jaar geleden wilde de oliereus al af van de lpg-tak. Een koper werd destijds niet gevonden, omdat de vraagprijs aanzienlijk afweek van wat geïnteresseerde partijen bereid waren te betalen. Ook vier jaar geleden liep een poging tot verkoop op niets uit.

Tankstations

Eerder dit jaar kondigde de nieuwe topman van Shell, Ben van Beurden, aan om diverse bedrijfsonderdelen te verkopen. In totaal wil het Brits-Nederlandse olieconcern zo’n vijftien miljard euro aan activiteiten afstoten. Eén daarvan zou de lpg-divisie zijn. Voor zover bekend heeft de marktleider geen plannen om in Nederland tankstations van de hand te doen.

In het buitenland verkoopt de oliemaatschappij wél een fors aantal stations. Zo gaan de 870 vestigingen in Australië over naar Vitol en neemt Kuwait Petroleum alle 830 Shell-locaties in Italië over. Vitol betaalde bijna twee miljard euro voor de Australische stations. Hoeveel de verkoop in Italië heeft opgebracht, is niet bekend.

Lees ook: Shell rondt verkoop Australische downstream-tak af

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.