Shell verbetert opsporing van fraude met euroShell Card

Shell kan fraude waarvoor de euroShell Card is gebruikt, makkelijker opsporen. De oliemaatschappij heeft onlangs ’real time detection’-technologie ingevoerd. Hiermee kunnen, volgens het bedrijf, frauduleuze activiteiten binnen een paar seconden worden vastgesteld. De technologische innovatie kan op basis van specifieke betaalparameters jaarlijks tot 260 miljoen euroShell Card-transacties filteren.

Dit gebeurt volgens hetzelfde systeem dat banken gebruiken om fraude met creditcards op te sporen. De ’real time’-informatie wordt door het systeem gebruikt om verdachte handelingen vrijwel direct te signaleren. Het speciale fraudeteam van Shell onderzoekt de kwestie direct en bij bevestiging van een veiligheidsrisico, wordt de klant onmiddellijk gewaarschuwd.

Tankpas

“Een tankpas is de veiligste, efficiëntste en simpelste manier voor de automobilist om onderweg te tanken. Maar dat wil niet zeggen dat tankpassen niet fraudegevoelig zijn”, zegt Robert Springer, directeur euroShell BV.

“Fraudeurs gaan namelijk steeds professioneler te werk. Het is onze verantwoordelijkheid als verstrekker van tankpassen om het effect van criminele pogingen tot een minimum te beperken.” De oliemaatschappij geeft aan fraudeurs steeds een stap voor te willen blijven en vastbesloten te zijn haar klanten te blijven beschermen.

Lees ook: Shell positief over proef met tankpas als OV-betaalkaart

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell verbetert opsporing van fraude met euroShell Card | TankPro.nl

Shell verbetert opsporing van fraude met euroShell Card

Shell kan fraude waarvoor de euroShell Card is gebruikt, makkelijker opsporen. De oliemaatschappij heeft onlangs ’real time detection’-technologie ingevoerd. Hiermee kunnen, volgens het bedrijf, frauduleuze activiteiten binnen een paar seconden worden vastgesteld. De technologische innovatie kan op basis van specifieke betaalparameters jaarlijks tot 260 miljoen euroShell Card-transacties filteren.

Dit gebeurt volgens hetzelfde systeem dat banken gebruiken om fraude met creditcards op te sporen. De ’real time’-informatie wordt door het systeem gebruikt om verdachte handelingen vrijwel direct te signaleren. Het speciale fraudeteam van Shell onderzoekt de kwestie direct en bij bevestiging van een veiligheidsrisico, wordt de klant onmiddellijk gewaarschuwd.

Tankpas

“Een tankpas is de veiligste, efficiëntste en simpelste manier voor de automobilist om onderweg te tanken. Maar dat wil niet zeggen dat tankpassen niet fraudegevoelig zijn”, zegt Robert Springer, directeur euroShell BV.

“Fraudeurs gaan namelijk steeds professioneler te werk. Het is onze verantwoordelijkheid als verstrekker van tankpassen om het effect van criminele pogingen tot een minimum te beperken.” De oliemaatschappij geeft aan fraudeurs steeds een stap voor te willen blijven en vastbesloten te zijn haar klanten te blijven beschermen.

Lees ook: Shell positief over proef met tankpas als OV-betaalkaart

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.