Fastned: ’eind 2014 landelijke dekking van laadpalen’

Bouwer van elektrische tankstations Fastned hoopt eind dit jaar een landelijke dekkend netwerk van laadpalen te hebben. Het bedrijf wil elke week één of twee stations realiseren, waarmee eind dit jaar enkele tientallen vestigingen operationeel moeten zijn. Momenteel zijn er negen locaties actief en tien in aanbouw. Tevens is Fastned sinds woensdag genoteerd aan de NPEX-beurs, een digitale beurs voor kleinere ondernemingen. Een eerste tranche aandelen is al verkocht, waarmee het bedrijf vier miljoen euro heeft opgehaald.

Fastned wil uitsluitend locaties aan de snelweg openen en heeft op tweehonderd plekken toestemming gekregen om te bouwen. Over drie jaar hoopt het bedrijf op al die locaties een station operationeel te hebben.

Klanten

De vestigingen hebben twee of vier laadpalen en staan onder een geelbruine luifel. Opladen kost 0,69 cent per KWH, exclusief BTW. Klanten kunnen ook kiezen voor een maandabonnement van honderd euro, waarmee ze onbeperkt op kunnen laden. Volgens de website van de laadpaal-exploitant is het opladen voorlopig nog gratis. Betalen gebeurt via de Fastned-app.

De eerste tranche aandelen die het bedrijf uitgeeft, zijn dus inmiddels verkocht. Het gaat om ongeveer 400.000 exemplaren van tien euro per stuk. Fastned heeft besloten om een tweede tranche aandelen uit te geven.

Elektriciteit

In november vorig jaar opende de exploitant de eerste vestigingen, langs de A1, A18 en de A73. Mogelijkheden om eten en drinken te kopen zijn er niet bij Fastned. Ze willen zich uitsluitend focussen op het aanbieden van elektriciteit voor weggebruikers.

Het management van het bedrijf gelooft niet dat elektrische rijders uitsluitend thuis hun voertuig opladen. Voor langere afstanden hebben weggebruikers niet genoeg aan alleen een laadbeurt thuis. Dit vanwege de beperkte actieradius van de meeste auto’s met stekker. Een laadbeurt onderweg is dan noodzakelijk, is de redenering van Fastned.

Lees ook: Fastned opent eerste locaties voor elektrische voertuigen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fastned: ’eind 2014 landelijke dekking van laadpalen’ | TankPro.nl

Fastned: ’eind 2014 landelijke dekking van laadpalen’

Bouwer van elektrische tankstations Fastned hoopt eind dit jaar een landelijke dekkend netwerk van laadpalen te hebben. Het bedrijf wil elke week één of twee stations realiseren, waarmee eind dit jaar enkele tientallen vestigingen operationeel moeten zijn. Momenteel zijn er negen locaties actief en tien in aanbouw. Tevens is Fastned sinds woensdag genoteerd aan de NPEX-beurs, een digitale beurs voor kleinere ondernemingen. Een eerste tranche aandelen is al verkocht, waarmee het bedrijf vier miljoen euro heeft opgehaald.

Fastned wil uitsluitend locaties aan de snelweg openen en heeft op tweehonderd plekken toestemming gekregen om te bouwen. Over drie jaar hoopt het bedrijf op al die locaties een station operationeel te hebben.

Klanten

De vestigingen hebben twee of vier laadpalen en staan onder een geelbruine luifel. Opladen kost 0,69 cent per KWH, exclusief BTW. Klanten kunnen ook kiezen voor een maandabonnement van honderd euro, waarmee ze onbeperkt op kunnen laden. Volgens de website van de laadpaal-exploitant is het opladen voorlopig nog gratis. Betalen gebeurt via de Fastned-app.

De eerste tranche aandelen die het bedrijf uitgeeft, zijn dus inmiddels verkocht. Het gaat om ongeveer 400.000 exemplaren van tien euro per stuk. Fastned heeft besloten om een tweede tranche aandelen uit te geven.

Elektriciteit

In november vorig jaar opende de exploitant de eerste vestigingen, langs de A1, A18 en de A73. Mogelijkheden om eten en drinken te kopen zijn er niet bij Fastned. Ze willen zich uitsluitend focussen op het aanbieden van elektriciteit voor weggebruikers.

Het management van het bedrijf gelooft niet dat elektrische rijders uitsluitend thuis hun voertuig opladen. Voor langere afstanden hebben weggebruikers niet genoeg aan alleen een laadbeurt thuis. Dit vanwege de beperkte actieradius van de meeste auto’s met stekker. Een laadbeurt onderweg is dan noodzakelijk, is de redenering van Fastned.

Lees ook: Fastned opent eerste locaties voor elektrische voertuigen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.