Eerste tankstation beleverd via De Vrije Pomp

Een zelfstandige pomphouder is eerder deze week gestart met brandstof inkopen via De Vrije Pomp (DVP). Daarmee is voor het eerst een tankstation voorzien van brandstof die is ingekocht door de dit jaar opgerichte coöperatie. De verwachting is dat op korte termijn meer ondernemers volgen. In een later stadium start een aantal pomphouders met een merk en kaartsysteem van DVP.

Welke ondernemer als eerste is beleverd, wil de coöperatie niet prijsgeven om privacy-redenen. Wel is duidelijk dat het gaat om een pomphouder die inkoopt bij een andere leverancier dan waar hij tot dusver door beleverd werd. De leveringsvoorwaarden zijn bovendien een stuk beter.

Wereldmarktprijs

De coöperatie voert de onderhandelingen namens de aangesloten leden en doet dat op basis van de door henzelf opgestelde vier Gouden Regels: inkopen op basis van wereldmarktprijs, temperatuurcorrectie, een betalingstermijn van veertien dagen en een contract dat elke zes maanden kan worden opgezegd.

”We hebben heel scherp ingekocht”, aldus Chris van der Straaten van de nieuwe inkoopcoöperatie. ”Het scheelt centen marge per liter.” Hoeveel centen dat zijn wil hij niet prijsgeven, omdat het bedrijfsgevoelige informatie is.

Marge

”Maar de jaarlijkse inkoopmarge voor deze ondernemer is met tienduizenden euro’s toegenomen. En we spreken momenteel met diverse leveranciers om de inkoopcondities nóg scherper te krijgen. We zien ook dat de aanbiedingen van oliemaatschappijen interessanter worden en meer aansluiten bij onze Gouden Regels.”

Inmiddels hebben tientallen ondernemers, met in totaal 120 tankstations, zich aangesloten bij De Vrije Pomp. ”En het aantal groeit nog steeds. Meer en meer ondernemers komen vrij van contract en sluiten zich bij ons aan”, aldus Van der Straaten.

Brandstoffen

Eerder dit jaar werd de organisatie opgericht. Pomphouders willen een betere marge op brandstoffen en merkten in de onderhandelingen met hun oliemaatschappijen dat deze lang niet altijd mee wilden werken. Het bundelen van krachten in De Vrije Pomp was het antwoord van de ondernemers.

”We zijn drie maanden geleden officieel van start gegaan en nu is de eerste ondernemer al beleverd. Dat is voor ons een mijlpaal. We zeiden dat we de markt zouden veranderen en dat doen we nu ook. Het is niet gebleven bij hard roepen en loze beloftes. We hebben het waargemaakt.”

Kaartsysteem

Het samenwerkingsverband is ook bezig met het ontwikkelen van een eigen merk en kaartsysteem. Hoe dat er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Wel zegt de organisatie dat een aantal ondernemers al heeft aangegeven interesse te hebben om onder het nieuwe merk te starten. Wanneer de eerste tankstations daarmee beginnen, is nog niet helder. ”Maar het gaat er komen. Dat is wel duidelijk.”

Tom van Gurp

Lees ook: Eerste ondernemers van brandstofcooperatie starten 1 juli

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste tankstation beleverd via De Vrije Pomp | TankPro.nl

Eerste tankstation beleverd via De Vrije Pomp

Een zelfstandige pomphouder is eerder deze week gestart met brandstof inkopen via De Vrije Pomp (DVP). Daarmee is voor het eerst een tankstation voorzien van brandstof die is ingekocht door de dit jaar opgerichte coöperatie. De verwachting is dat op korte termijn meer ondernemers volgen. In een later stadium start een aantal pomphouders met een merk en kaartsysteem van DVP.

Welke ondernemer als eerste is beleverd, wil de coöperatie niet prijsgeven om privacy-redenen. Wel is duidelijk dat het gaat om een pomphouder die inkoopt bij een andere leverancier dan waar hij tot dusver door beleverd werd. De leveringsvoorwaarden zijn bovendien een stuk beter.

Wereldmarktprijs

De coöperatie voert de onderhandelingen namens de aangesloten leden en doet dat op basis van de door henzelf opgestelde vier Gouden Regels: inkopen op basis van wereldmarktprijs, temperatuurcorrectie, een betalingstermijn van veertien dagen en een contract dat elke zes maanden kan worden opgezegd.

”We hebben heel scherp ingekocht”, aldus Chris van der Straaten van de nieuwe inkoopcoöperatie. ”Het scheelt centen marge per liter.” Hoeveel centen dat zijn wil hij niet prijsgeven, omdat het bedrijfsgevoelige informatie is.

Marge

”Maar de jaarlijkse inkoopmarge voor deze ondernemer is met tienduizenden euro’s toegenomen. En we spreken momenteel met diverse leveranciers om de inkoopcondities nóg scherper te krijgen. We zien ook dat de aanbiedingen van oliemaatschappijen interessanter worden en meer aansluiten bij onze Gouden Regels.”

Inmiddels hebben tientallen ondernemers, met in totaal 120 tankstations, zich aangesloten bij De Vrije Pomp. ”En het aantal groeit nog steeds. Meer en meer ondernemers komen vrij van contract en sluiten zich bij ons aan”, aldus Van der Straaten.

Brandstoffen

Eerder dit jaar werd de organisatie opgericht. Pomphouders willen een betere marge op brandstoffen en merkten in de onderhandelingen met hun oliemaatschappijen dat deze lang niet altijd mee wilden werken. Het bundelen van krachten in De Vrije Pomp was het antwoord van de ondernemers.

”We zijn drie maanden geleden officieel van start gegaan en nu is de eerste ondernemer al beleverd. Dat is voor ons een mijlpaal. We zeiden dat we de markt zouden veranderen en dat doen we nu ook. Het is niet gebleven bij hard roepen en loze beloftes. We hebben het waargemaakt.”

Kaartsysteem

Het samenwerkingsverband is ook bezig met het ontwikkelen van een eigen merk en kaartsysteem. Hoe dat er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Wel zegt de organisatie dat een aantal ondernemers al heeft aangegeven interesse te hebben om onder het nieuwe merk te starten. Wanneer de eerste tankstations daarmee beginnen, is nog niet helder. ”Maar het gaat er komen. Dat is wel duidelijk.”

Tom van Gurp

Lees ook: Eerste ondernemers van brandstofcooperatie starten 1 juli

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.