benzinedief, diefstal, tankstation

Fikse stijging van brandstofdiefstal in Nederland

Het aantal geregistreerde diefstallen van brandstof is in de eerste maanden van dit jaar fors toegenomen. In de eerste vier maanden van 2014 kwamen al meer meldingen van diefstal bij de politie binnen dan in geheel 2013. Dat schrijft minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat bij de incidenten zowel om doorrijders als om diefstal van brandstof uit voertuig- en opslagtanks.

De Tweede Kamer wil ook weten in welke mate oostblok-bendes verantwoordelijk zijn voor de diefstallen. Opstelten kan daar op dit moment nog geen antwoord op geven. Hij beschikt volgens eigen zeggen over te weinig informatie om aan te geven wie verantwoordelijk is voor de explosieve stijging van het aantal incidenten.

Diefstallen

Wel geeft de bewindspersoon aan dat een aantal criminelen is aangehouden. Daaruit blijkt dat het gaat om dieven van verschillende nationaliteiten. Bij diefstallen in zijn algemeenheid is wel een toename is te zien van het aantal incidenten waarbij Oost-Europeanen zijn betrokken.

Of dat laatste ook bij brandstofdiefstallen het geval is, is volgens het kabinet dus nog niet duidelijk. Bij de cijfers van Opstelten is geen splitsing gemaakt tussen het aantal incidenten met doorrijders en het aantal dieven dat tanks van voertuigen leeghaalt.

Lees ook: VVD: Doorrijders al na één overtreding hard aanpakken

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fikse stijging van brandstofdiefstal in Nederland | TankPro.nl
benzinedief, diefstal, tankstation

Fikse stijging van brandstofdiefstal in Nederland

Het aantal geregistreerde diefstallen van brandstof is in de eerste maanden van dit jaar fors toegenomen. In de eerste vier maanden van 2014 kwamen al meer meldingen van diefstal bij de politie binnen dan in geheel 2013. Dat schrijft minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat bij de incidenten zowel om doorrijders als om diefstal van brandstof uit voertuig- en opslagtanks.

De Tweede Kamer wil ook weten in welke mate oostblok-bendes verantwoordelijk zijn voor de diefstallen. Opstelten kan daar op dit moment nog geen antwoord op geven. Hij beschikt volgens eigen zeggen over te weinig informatie om aan te geven wie verantwoordelijk is voor de explosieve stijging van het aantal incidenten.

Diefstallen

Wel geeft de bewindspersoon aan dat een aantal criminelen is aangehouden. Daaruit blijkt dat het gaat om dieven van verschillende nationaliteiten. Bij diefstallen in zijn algemeenheid is wel een toename is te zien van het aantal incidenten waarbij Oost-Europeanen zijn betrokken.

Of dat laatste ook bij brandstofdiefstallen het geval is, is volgens het kabinet dus nog niet duidelijk. Bij de cijfers van Opstelten is geen splitsing gemaakt tussen het aantal incidenten met doorrijders en het aantal dieven dat tanks van voertuigen leeghaalt.

Lees ook: VVD: Doorrijders al na één overtreding hard aanpakken

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.