waterstofauto

Duitsland bouwt 50 vulstations voor waterstof

In Duitsland verschijnen vóór het einde van volgend jaar vijftig waterstofstations. Daarmee willen de oosterburen een landelijk dekkend netwerk realiseren. Onlangs werd in Berlijn een vulpunt geopend bij vliegveld Schönefeld. Het station levert energie uit natuurlijke bronnen, zoals wind en zon. Onder meer oliemaatschappij Total is bij de realisatie betrokken.

Met de bouw van de stations is ruim tien miljoen euro gemoeid. Geld dat bij elkaar wordt gebracht door Total Duitsland en enkele andere energiebedrijven. Ook de Duitse overheid stopt daarbovenop nog vijf miljoen euro in het project.

Voertuig

Ondertussen zetten diverse autofabrikanten ook stappen om voertuigen op waterstof te ontwikkelen. Zo heeft Hyundai de eerste waterstofauto verkocht in Amerika. Leaserijders kunnen voor 499 dollar per maand gebruik maken van de Hyundai ix35. De gebruikers mogen ook gratis waterstof tanken. De actieradius van het voertuig is 427 kilometer en het volledig opladen duurt tien minuten.

Ook de Japanse fabrikant Toyota werkt momenteel aan een waterstofauto. De eerste voertuigen rollen misschien zelfs dit jaar al van de band. Het zou dan gaan om enkele tientallen per maand, die voorlopig alleen in Japan worden verkocht. Prijs van het voertuig is ruim 57.000 euro.

Brandstofcel

Waterstof als energiedrager voor auto’s is nog volop in ontwikkeling. De voertuigen kunnen waterstof tanken dat in de auto wordt omgezet in elektriciteit. Dit gebeurt met behulp van een brandstofcel die in het voertuig aanwezig is.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitsland bouwt 50 vulstations voor waterstof | TankPro.nl
waterstofauto

Duitsland bouwt 50 vulstations voor waterstof

In Duitsland verschijnen vóór het einde van volgend jaar vijftig waterstofstations. Daarmee willen de oosterburen een landelijk dekkend netwerk realiseren. Onlangs werd in Berlijn een vulpunt geopend bij vliegveld Schönefeld. Het station levert energie uit natuurlijke bronnen, zoals wind en zon. Onder meer oliemaatschappij Total is bij de realisatie betrokken.

Met de bouw van de stations is ruim tien miljoen euro gemoeid. Geld dat bij elkaar wordt gebracht door Total Duitsland en enkele andere energiebedrijven. Ook de Duitse overheid stopt daarbovenop nog vijf miljoen euro in het project.

Voertuig

Ondertussen zetten diverse autofabrikanten ook stappen om voertuigen op waterstof te ontwikkelen. Zo heeft Hyundai de eerste waterstofauto verkocht in Amerika. Leaserijders kunnen voor 499 dollar per maand gebruik maken van de Hyundai ix35. De gebruikers mogen ook gratis waterstof tanken. De actieradius van het voertuig is 427 kilometer en het volledig opladen duurt tien minuten.

Ook de Japanse fabrikant Toyota werkt momenteel aan een waterstofauto. De eerste voertuigen rollen misschien zelfs dit jaar al van de band. Het zou dan gaan om enkele tientallen per maand, die voorlopig alleen in Japan worden verkocht. Prijs van het voertuig is ruim 57.000 euro.

Brandstofcel

Waterstof als energiedrager voor auto’s is nog volop in ontwikkeling. De voertuigen kunnen waterstof tanken dat in de auto wordt omgezet in elektriciteit. Dit gebeurt met behulp van een brandstofcel die in het voertuig aanwezig is.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.