Shell FuelSave-diesel ontvangt ’groen’ certificaat

De diesel van het merk Shell FuelSave is aangewezen als ’Lean and green solution’. Het bedrijf Connekt heeft het duurzaamheidscertificaat toegekend aan de oliemaatschappij. Dit omdat de diesel van Shell tot drie procent brandstofbesparing realiseert ten opzichte van reguliere diesel zonder additieven. De brandstof draagt op die manier bij aan een reductie van de CO2-uitstoot. Aan de toekenning van het certificaat liggen testresultaten en ervaringen van klanten ten grondslag.

”Meer brandstofverbruik leidt tot hogere CO2-emissies. Bovendien kan slechte verbranding er toe leiden dat de brandstof onvolledig verbrandt, met als gevolg dat onder meer roet vrijkomt’, zegt Melanie Zeeuw van der Laan, business development manager commercial fuels bij de oliemaatschappij.

Brandstof

”De duurzamere diesel is ontwikkeld om de verbranding efficiënter te laten verlopen. Dit kan helpen om tot drie procent brandstof te besparen en draagt hiermee bij aan een reductie van de CO2-uitstoot.”

Naast een lager brandstofverbruik zorgt de FuelSave-variant ook voor een reductie van de onderhoudskosten van de dieselmotor, door de schonere verbranding en de toevoeging van een corrosieremmer. De brandstof is, naast Nederland, in elf Europese landen verkrijgbaar.

Duurzaam

Het ’Lean en green’-certificaat wordt toegekend aan organisaties die duurzame initiatieven ontplooien. De verantwoordelijke organisatie, Connekt wil bedrijven en overheden stimuleren maatregelen te nemen om duurzamer te ondernemen.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell FuelSave-diesel ontvangt ’groen’ certificaat | TankPro.nl

Shell FuelSave-diesel ontvangt ’groen’ certificaat

De diesel van het merk Shell FuelSave is aangewezen als ’Lean and green solution’. Het bedrijf Connekt heeft het duurzaamheidscertificaat toegekend aan de oliemaatschappij. Dit omdat de diesel van Shell tot drie procent brandstofbesparing realiseert ten opzichte van reguliere diesel zonder additieven. De brandstof draagt op die manier bij aan een reductie van de CO2-uitstoot. Aan de toekenning van het certificaat liggen testresultaten en ervaringen van klanten ten grondslag.

”Meer brandstofverbruik leidt tot hogere CO2-emissies. Bovendien kan slechte verbranding er toe leiden dat de brandstof onvolledig verbrandt, met als gevolg dat onder meer roet vrijkomt’, zegt Melanie Zeeuw van der Laan, business development manager commercial fuels bij de oliemaatschappij.

Brandstof

”De duurzamere diesel is ontwikkeld om de verbranding efficiënter te laten verlopen. Dit kan helpen om tot drie procent brandstof te besparen en draagt hiermee bij aan een reductie van de CO2-uitstoot.”

Naast een lager brandstofverbruik zorgt de FuelSave-variant ook voor een reductie van de onderhoudskosten van de dieselmotor, door de schonere verbranding en de toevoeging van een corrosieremmer. De brandstof is, naast Nederland, in elf Europese landen verkrijgbaar.

Duurzaam

Het ’Lean en green’-certificaat wordt toegekend aan organisaties die duurzame initiatieven ontplooien. De verantwoordelijke organisatie, Connekt wil bedrijven en overheden stimuleren maatregelen te nemen om duurzamer te ondernemen.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.