Brand, tankstation, Bunnik

Veroorzaker ravage tankstation krijgt celstraf van drie jaar

Een automobilist die ruim twee jaar geleden een ravage veroorzaakte bij een tankstation in Bunnik, heeft een celstraf gekregen van drie jaar. Een jaar daarvan is voorwaardelijk. Dat besliste de rechter woensdag. Ook heeft de Rotterdammer een rijontzegging gekregen van vijf jaar. Bij het incident raakten drie mensen gewond, onder wie de veroordeelde.

Op 12 december 2011 reed Hendrik van V. vanaf snelweg A12 het voorterrein van tankstation De Forten in Bunnik op. Hij reed echter vol in op de pomp, twee bestelauto’s en een aanhangwagen. De vuurzee die daardoor ontstond richtte veel persoonlijke en materiële schade aan.

Bestuurder

Volgens de rechter heeft Van V. zich schuldig gemaakt aan het opzettelijk veroorzaken van een ontploffing en poging tot doodslag. De 45-jarige bestuurder was gestrest en had haast. Terwijl hij het terrein opreed, bukte hij naar voren om zijn navigatiesysteem op te pakken dat op de grond lag. Toen hij opkeek, merkte Van V. dat het te laat was om de ellende nog te voorkomen.

De veroordeelde werd door de rechter als verminderd toerekeningsvatbaar beschouwd, hetgeen ook mee is genomen in de strafmaat. Van V. heeft een verleden als drugsgebruiker en was op het moment van het incident onder voorwaarden vrijgelaten uit een tbs-kliniek. De straf die de rechter oplegde, komt overeen met de eis van de Officier van Justitie.

Lees ook: OM: ‘Op tankstation inrijden was bewuste actie’

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Veroorzaker ravage tankstation krijgt celstraf van drie jaar | TankPro.nl
Brand, tankstation, Bunnik

Veroorzaker ravage tankstation krijgt celstraf van drie jaar

Een automobilist die ruim twee jaar geleden een ravage veroorzaakte bij een tankstation in Bunnik, heeft een celstraf gekregen van drie jaar. Een jaar daarvan is voorwaardelijk. Dat besliste de rechter woensdag. Ook heeft de Rotterdammer een rijontzegging gekregen van vijf jaar. Bij het incident raakten drie mensen gewond, onder wie de veroordeelde.

Op 12 december 2011 reed Hendrik van V. vanaf snelweg A12 het voorterrein van tankstation De Forten in Bunnik op. Hij reed echter vol in op de pomp, twee bestelauto’s en een aanhangwagen. De vuurzee die daardoor ontstond richtte veel persoonlijke en materiële schade aan.

Bestuurder

Volgens de rechter heeft Van V. zich schuldig gemaakt aan het opzettelijk veroorzaken van een ontploffing en poging tot doodslag. De 45-jarige bestuurder was gestrest en had haast. Terwijl hij het terrein opreed, bukte hij naar voren om zijn navigatiesysteem op te pakken dat op de grond lag. Toen hij opkeek, merkte Van V. dat het te laat was om de ellende nog te voorkomen.

De veroordeelde werd door de rechter als verminderd toerekeningsvatbaar beschouwd, hetgeen ook mee is genomen in de strafmaat. Van V. heeft een verleden als drugsgebruiker en was op het moment van het incident onder voorwaarden vrijgelaten uit een tbs-kliniek. De straf die de rechter oplegde, komt overeen met de eis van de Officier van Justitie.

Lees ook: OM: ‘Op tankstation inrijden was bewuste actie’

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.