Peter Goedvolk, Argos

Oprichter Peter Goedvolk verkoopt alle aandelen Argos

Argos-oprichter Peter Goedvolk heeft al zijn aandelen in het Rotterdamse bedrijf verkocht. De ex-topman trad in juli vorig jaar af als bestuursvoorzitter en bezit nu ook geen aandelen meer in het bedrijf. Daarmee komt Argos volledig in handen van investeringsmaatschappijen Atlas Invest en de Reggeborgh Groep.

De onderhandelingen over de aandelentransactie werden sinds het vertrek van Goedvolk in mei vorig jaar gevoerd. Betrokkenen geven aan verheugd te zijn met het bereikte resultaat. Goedvolk: “Er heeft tussen ons als aandeelhouders een constructief overleg plaatsgevonden, met een voor alle partijen acceptabele uitkomst. We gaan nu ieder ons eigen weg. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst van Argos en in mijn eigen toekomst waarin ‘ondernemen’ wederom centraal zal staan.”

Deal

Ook de in oktober vorig jaar aangetreden CEO Giuliano Franzi toonde zich tevreden met de uitkomst van de gesprekken. “Het is voor onze onderneming een goede zaak dat deze deal tot stand gekomen is. Hiermee benadrukken beide aandeelhouders dat zij de voorgenomen strategie van Argos volledig ondersteunen”.

Argos heeft een roerig jaar achter de rug. Eerst was er wisseling van de wacht op de positie van de CEO. Aan het einde van de zomer werd ook duidelijk dat een overname door het Russische Sistema niet doorging. In het najaar besloot Argos om te stoppen met het sponsoren van de succesvolle, professionele wielerploeg.

Investeerder

Argos is de grootste, onafhankelijke speler op de West-Europese olie- en energiemarkt. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan zestien miljard euro en is actief in alle geledingen van de olie- en brandstofgerelateerde bedrijfskolom. Het Rotterdamse bedrijf bedient de gehele keten, van producent tot consument. De circa 750 medewerkers zijn wereldwijd werkzaam in circa tien landen.

Het bedrijf is nu in handen van de Reggeborgh Groep, een Nederlandse investeringsmaatschappij gevestigd in Rijssen, en Atlas Invest, een private investeerder uit België, gevestigd in Brussel. Voorzitter van het Belgische bedrijf is Marcel van Poecke.

Lees ook: Giuliano Franzi wordt nieuwe topman Argos

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Oprichter Peter Goedvolk verkoopt alle aandelen Argos | TankPro.nl
Peter Goedvolk, Argos

Oprichter Peter Goedvolk verkoopt alle aandelen Argos

Argos-oprichter Peter Goedvolk heeft al zijn aandelen in het Rotterdamse bedrijf verkocht. De ex-topman trad in juli vorig jaar af als bestuursvoorzitter en bezit nu ook geen aandelen meer in het bedrijf. Daarmee komt Argos volledig in handen van investeringsmaatschappijen Atlas Invest en de Reggeborgh Groep.

De onderhandelingen over de aandelentransactie werden sinds het vertrek van Goedvolk in mei vorig jaar gevoerd. Betrokkenen geven aan verheugd te zijn met het bereikte resultaat. Goedvolk: “Er heeft tussen ons als aandeelhouders een constructief overleg plaatsgevonden, met een voor alle partijen acceptabele uitkomst. We gaan nu ieder ons eigen weg. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst van Argos en in mijn eigen toekomst waarin ‘ondernemen’ wederom centraal zal staan.”

Deal

Ook de in oktober vorig jaar aangetreden CEO Giuliano Franzi toonde zich tevreden met de uitkomst van de gesprekken. “Het is voor onze onderneming een goede zaak dat deze deal tot stand gekomen is. Hiermee benadrukken beide aandeelhouders dat zij de voorgenomen strategie van Argos volledig ondersteunen”.

Argos heeft een roerig jaar achter de rug. Eerst was er wisseling van de wacht op de positie van de CEO. Aan het einde van de zomer werd ook duidelijk dat een overname door het Russische Sistema niet doorging. In het najaar besloot Argos om te stoppen met het sponsoren van de succesvolle, professionele wielerploeg.

Investeerder

Argos is de grootste, onafhankelijke speler op de West-Europese olie- en energiemarkt. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan zestien miljard euro en is actief in alle geledingen van de olie- en brandstofgerelateerde bedrijfskolom. Het Rotterdamse bedrijf bedient de gehele keten, van producent tot consument. De circa 750 medewerkers zijn wereldwijd werkzaam in circa tien landen.

Het bedrijf is nu in handen van de Reggeborgh Groep, een Nederlandse investeringsmaatschappij gevestigd in Rijssen, en Atlas Invest, een private investeerder uit België, gevestigd in Brussel. Voorzitter van het Belgische bedrijf is Marcel van Poecke.

Lees ook: Giuliano Franzi wordt nieuwe topman Argos

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.