Groningen geeft 2.000 euro subsidie op aanschaf auto op aardgas

De provincie Groningen is van plan een subsidie beschikbaar te stellen voor de aanschaf van voertuigen op aardgas (CNG). De subsidie voor een personenauto is 2.000 euro, voor een taxibus 2.500 euro en voor een bus 3.000 euro. Het totale budget voor de subsidieregeling is zes ton. Daarnaast investeert de provincie nog eens 200.000 euro voor het plaatsen van zes aardgasvulpunten in de provincie Groningen.

Zowel particulieren als ondernemers kunnen gebruik maken van de regeling. De subsidie is te krijgen voor de aanschaf van een nieuw voertuig dat rijdt op compressed natural gas (CNG) of voor het ombouwen van de motor in een bestaand voertuig naar een motor geschikt voor CNG. Ook is subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een grotere tank, in combinatie met de aanschaf van een nieuw voertuig of ombouw van een motor.

Aardgas

Met de subsidie wil de provincie het gebruik van klimaatvriendelijke brandstoffen onder de Groningse autorijders bevorderen. De uitbreiding van de huidige zeven en de drie komende vulpunten met nog eens zes extra aardgasstations zorgt er voor dat Groningen een provinciedekkend netwerk krijgt.

De subsidieregeling moet nog wel worden goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. De publicatie van de subsidieregeling vindt vervolgens plaats in het provinciaal blad en op de website van de provincie Groningen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Groningen geeft 2.000 euro subsidie op aanschaf auto op aardgas | TankPro.nl

Groningen geeft 2.000 euro subsidie op aanschaf auto op aardgas

De provincie Groningen is van plan een subsidie beschikbaar te stellen voor de aanschaf van voertuigen op aardgas (CNG). De subsidie voor een personenauto is 2.000 euro, voor een taxibus 2.500 euro en voor een bus 3.000 euro. Het totale budget voor de subsidieregeling is zes ton. Daarnaast investeert de provincie nog eens 200.000 euro voor het plaatsen van zes aardgasvulpunten in de provincie Groningen.

Zowel particulieren als ondernemers kunnen gebruik maken van de regeling. De subsidie is te krijgen voor de aanschaf van een nieuw voertuig dat rijdt op compressed natural gas (CNG) of voor het ombouwen van de motor in een bestaand voertuig naar een motor geschikt voor CNG. Ook is subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een grotere tank, in combinatie met de aanschaf van een nieuw voertuig of ombouw van een motor.

Aardgas

Met de subsidie wil de provincie het gebruik van klimaatvriendelijke brandstoffen onder de Groningse autorijders bevorderen. De uitbreiding van de huidige zeven en de drie komende vulpunten met nog eens zes extra aardgasstations zorgt er voor dat Groningen een provinciedekkend netwerk krijgt.

De subsidieregeling moet nog wel worden goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. De publicatie van de subsidieregeling vindt vervolgens plaats in het provinciaal blad en op de website van de provincie Groningen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.