Bemande pompen soms goedkoper dan onbemande locaties

Onbemande pompen in Nederland zijn lang niet altijd goedkoper dan bemande vestigingen. Bij 12 procent van de onbemande tankstations is in de nabije omgeving een bemand alternatief, waar automobilisten goedkopere euro 95 kunnen tanken. Opvallend, omdat onbemande stations van bijvoorbeeld Tango en Tinq het imago hebben lage pompprijzen te hanteren.

Dat grofweg een op de tien onbemande tankstations een goedkoper bemand alternatief in de buurt heeft, blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws. Zij vergeleken de prijsgegevens van 2.355 vestigingen aan de hand van cijfers van MKB Brandstof.

Snelweg

Uit dezelfde cijfers blijkt dat gemiddeld gezien de prijzen van onbemande locaties wél lager zijn dan de tankstations met personele bezetting. Een van de oorzaken daarvan is de beperkte aanwezigheid van onbemande locaties langs de snelweg, waar de pompprijzen hoger liggen dan aan het onderliggende wegennet. Het prijsverschil tussen beide groepen tankstations is de laatste jaren zelfs groter geworden.

Onbemande stations zijn al jaren in opmars en zijn populair vanwege hun imago van lagen prijzen. Onder meer de oliemaatschappijen Shell, BP en Total hebben onder Express-vlag onbemande locaties. Ook andere formules, zoals AVIA, hebben tankstations zonder personeel.

Prijsconcurrentie

Veel mensen in de branche verwachten dat onbemande tankstations nog verder zullen oprukken in Nederland. Onder meer door de felle prijsconcurrentie aan de grens zou daar de komende jaren een aanzienlijk deel van de bemande locaties wijzigen in onbemande vestigingen.

Lees ook: Prijsverschillen snelweg en onderliggend wegennet groeien

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bemande pompen soms goedkoper dan onbemande locaties | TankPro.nl

Bemande pompen soms goedkoper dan onbemande locaties

Onbemande pompen in Nederland zijn lang niet altijd goedkoper dan bemande vestigingen. Bij 12 procent van de onbemande tankstations is in de nabije omgeving een bemand alternatief, waar automobilisten goedkopere euro 95 kunnen tanken. Opvallend, omdat onbemande stations van bijvoorbeeld Tango en Tinq het imago hebben lage pompprijzen te hanteren.

Dat grofweg een op de tien onbemande tankstations een goedkoper bemand alternatief in de buurt heeft, blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws. Zij vergeleken de prijsgegevens van 2.355 vestigingen aan de hand van cijfers van MKB Brandstof.

Snelweg

Uit dezelfde cijfers blijkt dat gemiddeld gezien de prijzen van onbemande locaties wél lager zijn dan de tankstations met personele bezetting. Een van de oorzaken daarvan is de beperkte aanwezigheid van onbemande locaties langs de snelweg, waar de pompprijzen hoger liggen dan aan het onderliggende wegennet. Het prijsverschil tussen beide groepen tankstations is de laatste jaren zelfs groter geworden.

Onbemande stations zijn al jaren in opmars en zijn populair vanwege hun imago van lagen prijzen. Onder meer de oliemaatschappijen Shell, BP en Total hebben onder Express-vlag onbemande locaties. Ook andere formules, zoals AVIA, hebben tankstations zonder personeel.

Prijsconcurrentie

Veel mensen in de branche verwachten dat onbemande tankstations nog verder zullen oprukken in Nederland. Onder meer door de felle prijsconcurrentie aan de grens zou daar de komende jaren een aanzienlijk deel van de bemande locaties wijzigen in onbemande vestigingen.

Lees ook: Prijsverschillen snelweg en onderliggend wegennet groeien

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.