Green Planet beschuldigd van nalatigheid met brandstof

Een klant van tankstation Green Planet beschuldigd tankstation-ondernemer Edward Doorten ervan nalatig te zijn geweest met de brandstof die hij verkoopt. Gedurende enkele weken verkocht Doorten gewone benzine als E85-ethanol. De automobilist onderzocht het goedje dat hij had getankt en kwam erachter dat hij geen duurzame brandstof, maar reguliere benzine in zijn auto had. Hij betaalde echter de E85-prijs die per liter zeven cent boven de benzineprijs ligt bij het station in Pesse. Aanvankelijk wilde de klant aangifte doen, maar heeft dat uiteindelijk nooit gedaan.

Doorten heeft inmiddels toegegeven dat hij gewone benzine heeft verkocht in plaats van de duurzame variant. Eind november had de ondernemer al E85 moeten krijgen, maar door onderhoud aan de fabriek is dat vertraagd. Hij heeft niet besloten om de pomp te sluiten.

Benzine

Ook het ophangen van een briefje bij de pomp, om de automobilisten te informeren dat ze gewoon benzine tankten, heeft Doorten niet gedaan. “Het is er door de begindrukte bij ingeschoten. Stom van me”, aldus Doorten in Dagblad van het Noorden. De tank was gedeeltelijk gevuld met gewone benzine om de pomp te kunnen ijken. Door de drukte is de ondernemer er volgens eigen zeggen niet aan toe gekomen om de benzine weer uit de tank te halen.

Shell levert de traditionele brandstoffen en gtl aan Green Planet en is niet gelukkig met de affaire. Het bedrijf heeft inmiddels een ‘hartig woordje’ met de exploitant gesproken, geeft een woordvoerder aan. Hoewel de E85 niet van Shell komt, noemt het bedrijf de zaak toch ‘heel vervelend’.

Tankstation

Ondernemer Edward Doorten opende onlangs het gloednieuwe tankstation Green Planet. Naast een opvallende vormgeving onderscheidt de vestiging zich door het uitgebreide aanbod van duurzame brandstoffen. Ook biedt de vestiging van de Drentse ondernemer veel ruimte aan zzp’ers en vertegenwoordigers die vaak onderweg zijn.

Lees ook: Tankstation Green Planet mikt op het ‘nieuwe tanken’ en het ‘nieuwe werken’

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Green Planet beschuldigd van nalatigheid met brandstof”

Hij is niet de enigste die sjoemelt met brandstoffen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Green Planet beschuldigd van nalatigheid met brandstof | TankPro.nl

Green Planet beschuldigd van nalatigheid met brandstof

Een klant van tankstation Green Planet beschuldigd tankstation-ondernemer Edward Doorten ervan nalatig te zijn geweest met de brandstof die hij verkoopt. Gedurende enkele weken verkocht Doorten gewone benzine als E85-ethanol. De automobilist onderzocht het goedje dat hij had getankt en kwam erachter dat hij geen duurzame brandstof, maar reguliere benzine in zijn auto had. Hij betaalde echter de E85-prijs die per liter zeven cent boven de benzineprijs ligt bij het station in Pesse. Aanvankelijk wilde de klant aangifte doen, maar heeft dat uiteindelijk nooit gedaan.

Doorten heeft inmiddels toegegeven dat hij gewone benzine heeft verkocht in plaats van de duurzame variant. Eind november had de ondernemer al E85 moeten krijgen, maar door onderhoud aan de fabriek is dat vertraagd. Hij heeft niet besloten om de pomp te sluiten.

Benzine

Ook het ophangen van een briefje bij de pomp, om de automobilisten te informeren dat ze gewoon benzine tankten, heeft Doorten niet gedaan. “Het is er door de begindrukte bij ingeschoten. Stom van me”, aldus Doorten in Dagblad van het Noorden. De tank was gedeeltelijk gevuld met gewone benzine om de pomp te kunnen ijken. Door de drukte is de ondernemer er volgens eigen zeggen niet aan toe gekomen om de benzine weer uit de tank te halen.

Shell levert de traditionele brandstoffen en gtl aan Green Planet en is niet gelukkig met de affaire. Het bedrijf heeft inmiddels een ‘hartig woordje’ met de exploitant gesproken, geeft een woordvoerder aan. Hoewel de E85 niet van Shell komt, noemt het bedrijf de zaak toch ‘heel vervelend’.

Tankstation

Ondernemer Edward Doorten opende onlangs het gloednieuwe tankstation Green Planet. Naast een opvallende vormgeving onderscheidt de vestiging zich door het uitgebreide aanbod van duurzame brandstoffen. Ook biedt de vestiging van de Drentse ondernemer veel ruimte aan zzp’ers en vertegenwoordigers die vaak onderweg zijn.

Lees ook: Tankstation Green Planet mikt op het ‘nieuwe tanken’ en het ‘nieuwe werken’

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Green Planet beschuldigd van nalatigheid met brandstof”

Hij is niet de enigste die sjoemelt met brandstoffen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.