accijns, tankstation grens

Bovag roept leden op te ageren tegen accijnsbeleid

Bovag vraagt ondernemers in de grensstreek te protesteren tegen de geplande accijnsverhogingen op brandstof. De branchevereniging adviseert haar leden om een brief of e-mail te sturen naar een of meerdere Tweede Kamerleden uit hun eigen regio.

Met de actie hopen Bovag en de tankstationondernemers te voorkomen dat begin volgend jaar de accijnzen op diesel (met 3 cent) en lpg (met 7 cent) worden verhoogd. Ook de in de wet vastgelegde jaarlijkse inflatiecorrectie op benzine moet van Bovag van tafel. Voorts hoopt de branchevereniging op het gelijktrekken van de accijnzen in de EU, of in ieder geval in Nederland, België en Duitsland.

Grensstreek

Bovag heeft eind vorige week een voorbeeldbrief gestuurd, waaraan ondernemers hun persoonlijke ervaringen met brandstoftoerisme kunnen toevoegen. “We willen onze leden in de grensstreek aansporen zelf contact op te nemen met hun regiovertegenwoordigers in de Tweede Kamer”, legt Bovag-woordvoerder Tom Huyskens uit. “Ook hebben we aan de pomphouders een overzicht gestuurd met de Kamerleden uit hun regio. We raden de ondernemers aan om de brief zo snel mogelijk op te sturen. Nu zijn immers de onderhandelingen gaande.”

Door de grote verschillen in brandstofprijzen met de buurlanden kiezen veel Nederlanders voor tanken over de grens. Bovag becijfert dat het omzetverlies oploopt tot 20 % minder tabaksverkoop en 30 % minder brandstofomzet. Ook loopt de Nederlandse schatkist volgens Bovag meer dan een miljard euro aan accijnsinkomsten mis door Nederlanders die in het buitenland hun inkopen doen.

Tom van Gurp

Lees ook: Beta lanceert actie tegen accijnsverhogingen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.