Q8 stunt met prijzen in België

De Q8 Easy-tankstations in België stunten woensdag met de brandstofprijzen. Op de bij de zuiderburen gebruikelijke maximumprijzen geeft de oliemaatschappij 20 cent korting per liter. Dit is normaal gesproken tussen de 9 en 15 cent. Dat maakte het bedrijf onlangs bekend.

De actie is een herhaling van een prijzenstunt die Q8 in het voorjaar had. In maart van dit jaar vierde de Q8 Easy-formule zijn 10-jarig jubileum in België. De 20 cent korting van destijds zorgde voor een massale toestroom van klanten. Op veel locaties ontstonden wachtrijen en een aantal vestigingen verkocht driemaal zoveel brandstof als op een reguliere dag. Ook nu verwacht het bedrijf weer ongebruikelijk veel klanten. Op de normaal gesproken onbemande tankstations van de prijsvechter wordt personeel ingezet om de toestroom in goede banen te leiden. De actie geldt niet in Nederland. In ons land zijn geen Q8 Easy-vestigingen.

Maximumprijzen

In België wordt geen gebruik gemaakt van adviesprijzen, maar van maximumprijzen. Op die maximumprijzen, vastgesteld door de overheid, mogen Belgische tankstations kortingen geven. Alle 125 vestigingen van de prijsvechter, waarvan een aantal niet ver van de Nederlandse grens ligt, hanteren 24 uur lang dezelfde korting.

Uitgaande van de geldende maximumprijzen op de publicatiedatum van dit artikel komt de prijs voor een liter benzine uit op 1,473 euro, inclusief BTW. Voor een liter diesel zouden de klanten 1,301 euro betalen, de BTW incluis. Lpg biedt Q8 Easy niet aan op haar vestigingen. Onbemande vestigingen mogen geen lpg verkopen. De 20 cent korting geldt niet voor de plusminus 250 bemande Q8-vestigingen bij de zuiderburen. Dit omdat de onbemande tankstations zich puur onderscheiden met prijs, vertelt een woordvoerder. Bij de bemande vestigingen zijn de extra faciliteiten en service juist van belang.

Resultaten

Of de oliemaatschappij dergelijke acties vaker gaat doen, heeft Q8 nog niet bepaald. Dat hangt af van toekomstig beleid en de resultaten van de actie van aanstaande woensdag.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Q8 stunt met prijzen in België | TankPro.nl

Q8 stunt met prijzen in België

De Q8 Easy-tankstations in België stunten woensdag met de brandstofprijzen. Op de bij de zuiderburen gebruikelijke maximumprijzen geeft de oliemaatschappij 20 cent korting per liter. Dit is normaal gesproken tussen de 9 en 15 cent. Dat maakte het bedrijf onlangs bekend.

De actie is een herhaling van een prijzenstunt die Q8 in het voorjaar had. In maart van dit jaar vierde de Q8 Easy-formule zijn 10-jarig jubileum in België. De 20 cent korting van destijds zorgde voor een massale toestroom van klanten. Op veel locaties ontstonden wachtrijen en een aantal vestigingen verkocht driemaal zoveel brandstof als op een reguliere dag. Ook nu verwacht het bedrijf weer ongebruikelijk veel klanten. Op de normaal gesproken onbemande tankstations van de prijsvechter wordt personeel ingezet om de toestroom in goede banen te leiden. De actie geldt niet in Nederland. In ons land zijn geen Q8 Easy-vestigingen.

Maximumprijzen

In België wordt geen gebruik gemaakt van adviesprijzen, maar van maximumprijzen. Op die maximumprijzen, vastgesteld door de overheid, mogen Belgische tankstations kortingen geven. Alle 125 vestigingen van de prijsvechter, waarvan een aantal niet ver van de Nederlandse grens ligt, hanteren 24 uur lang dezelfde korting.

Uitgaande van de geldende maximumprijzen op de publicatiedatum van dit artikel komt de prijs voor een liter benzine uit op 1,473 euro, inclusief BTW. Voor een liter diesel zouden de klanten 1,301 euro betalen, de BTW incluis. Lpg biedt Q8 Easy niet aan op haar vestigingen. Onbemande vestigingen mogen geen lpg verkopen. De 20 cent korting geldt niet voor de plusminus 250 bemande Q8-vestigingen bij de zuiderburen. Dit omdat de onbemande tankstations zich puur onderscheiden met prijs, vertelt een woordvoerder. Bij de bemande vestigingen zijn de extra faciliteiten en service juist van belang.

Resultaten

Of de oliemaatschappij dergelijke acties vaker gaat doen, heeft Q8 nog niet bepaald. Dat hangt af van toekomstig beleid en de resultaten van de actie van aanstaande woensdag.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.