tankende automobilist

CDA tegen accijnsverhoging op brandstof

De CDA-fractie in de Tweede Kamer is tegen verhoging van de accijnzen op brandstof. Dat meldde fractievoorzitter Sybrand Buma zondag in het tv-programma Jinek. De verhogingen zorgen er volgens hem voor dat grensbewoners nog vaker in Duitsland en België tanken.

Buma vreest dat daardoor veel banen verloren gaan, omdat tankstations in de grensregio de deuren moeten sluiten. Ook meent hij dat lastenverzwaring ervoor zorgt dat Nederland niet uit de crisis kom en is lastenverlichting daar juist de oplossing voor.

Benzineprijs

Als het aan de huidige regering ligt, worden op 1 januari 2014 de accijnzen op diesel, lpg en benzine verhoogd. De benzineprijs wordt geïndexeerd, wat inhoudt dat er een inflatiecorrecie op plaatsvindt. Het accijnstarief van diesel gaat met 3 cent omhoog, lpg wordt 7 cent duurder. Een doorn in het oog van pomphouders aan de grens en van belangenverenigingen Nove, Bovag en Beta.

Eerder heeft CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vragen gesteld over Nederlanders die over de grens tanken. Hij deed dit naar aanleiding van onderzoeken van Bovag en Beta. Daaruit blijkt dat de omzet bij sommige tankstations met 35 % is verminderd, doordat er massaal over de grens wordt getankt. De verenigingen verwachten dat dit percentage verder toeneemt door de geplande accijnsverhogingen.

Lees ook: Kamervragen-over-gevolgen-van-tanken-over-de-grens/

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CDA tegen accijnsverhoging op brandstof | TankPro.nl
tankende automobilist

CDA tegen accijnsverhoging op brandstof

De CDA-fractie in de Tweede Kamer is tegen verhoging van de accijnzen op brandstof. Dat meldde fractievoorzitter Sybrand Buma zondag in het tv-programma Jinek. De verhogingen zorgen er volgens hem voor dat grensbewoners nog vaker in Duitsland en België tanken.

Buma vreest dat daardoor veel banen verloren gaan, omdat tankstations in de grensregio de deuren moeten sluiten. Ook meent hij dat lastenverzwaring ervoor zorgt dat Nederland niet uit de crisis kom en is lastenverlichting daar juist de oplossing voor.

Benzineprijs

Als het aan de huidige regering ligt, worden op 1 januari 2014 de accijnzen op diesel, lpg en benzine verhoogd. De benzineprijs wordt geïndexeerd, wat inhoudt dat er een inflatiecorrecie op plaatsvindt. Het accijnstarief van diesel gaat met 3 cent omhoog, lpg wordt 7 cent duurder. Een doorn in het oog van pomphouders aan de grens en van belangenverenigingen Nove, Bovag en Beta.

Eerder heeft CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vragen gesteld over Nederlanders die over de grens tanken. Hij deed dit naar aanleiding van onderzoeken van Bovag en Beta. Daaruit blijkt dat de omzet bij sommige tankstations met 35 % is verminderd, doordat er massaal over de grens wordt getankt. De verenigingen verwachten dat dit percentage verder toeneemt door de geplande accijnsverhogingen.

Lees ook: Kamervragen-over-gevolgen-van-tanken-over-de-grens/

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.