Europese Commissie

Europese Commissie valt binnen bij oliebedrijven

Functionarissen van de anti-kartelwaakhond van de Europese Commissie zijn binnengevallen bij oliebedrijven in twee EU-lidstaten. Het gaat om Argos, Shell, BP en Statoil, zo bevestigen de oliebedrijven. Brussel vermoedt dat de ondernemingen met prijzen sjoemelden. De onaangekondigde inspecties vonden afgelopen dinsdag plaats.

De oliebedrijven laten weten volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek. Dat bestaat onder meer uit het ter beschikking stellen van administratie.

Oliehandel

“Maar we doen verder geen uitspraken over de inhoud ervan”, zegt Argos-woordvoerder Jan Dirks. Het zou naar verluidt gaan om de oliehandel op wereldniveau en de vaststelling van de prijs. De onderzochte bedrijven zijn actief in en leveren diensten aan de sectoren voor ruwe olie, olieproducten en biobrandstoffen.

Op verzoek van Brussel werden ook inspecties uitgevoerd in een niet EU-land dat wel deel uitmaakt van de zogenoemde Europese Economische Ruimte, meldt BNR. Het gaat dan om IJsland, Noorwegen of Liechtenstein.De Europese Commissie maakt nooit bekend in welke landen en bij welke bedrijven de invallen zijn geweest.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Europese Commissie valt binnen bij oliebedrijven | TankPro.nl
Europese Commissie

Europese Commissie valt binnen bij oliebedrijven

Functionarissen van de anti-kartelwaakhond van de Europese Commissie zijn binnengevallen bij oliebedrijven in twee EU-lidstaten. Het gaat om Argos, Shell, BP en Statoil, zo bevestigen de oliebedrijven. Brussel vermoedt dat de ondernemingen met prijzen sjoemelden. De onaangekondigde inspecties vonden afgelopen dinsdag plaats.

De oliebedrijven laten weten volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek. Dat bestaat onder meer uit het ter beschikking stellen van administratie.

Oliehandel

“Maar we doen verder geen uitspraken over de inhoud ervan”, zegt Argos-woordvoerder Jan Dirks. Het zou naar verluidt gaan om de oliehandel op wereldniveau en de vaststelling van de prijs. De onderzochte bedrijven zijn actief in en leveren diensten aan de sectoren voor ruwe olie, olieproducten en biobrandstoffen.

Op verzoek van Brussel werden ook inspecties uitgevoerd in een niet EU-land dat wel deel uitmaakt van de zogenoemde Europese Economische Ruimte, meldt BNR. Het gaat dan om IJsland, Noorwegen of Liechtenstein.De Europese Commissie maakt nooit bekend in welke landen en bij welke bedrijven de invallen zijn geweest.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.