Doorrijders, tankstation

Snelweg tankstation steeds vaker voorbij gereden

Tankstations aan de snelweg worden steeds vaker door automobilisten voorbij gereden. Volgens de ANWB kiest 63 % van de automobilisten voor een goedkoper tankstation buiten de snelweg of onbemande pomp als het prijsverschil groter is dan vijf cent. Ook leasemaatschappijen dragen hun rijders op om vooral buiten de snelweg te tanken.

De ANWB heeft middels een enquête geconstateerd dat een groot deel van de automobilisten bereid is een flink stuk om te rijden als het gaat om goedkoper tanken. Dan moet het prijsverschil tussen tankstations aan de snelweg en die aan regionale wegen wel groter zijn dan vijf cent, wat doorgaans het geval is.

Lichte dwang

Ook leasemaatschappijen en bedrijven met een wagenpark dragen hun personeel steeds vaker op om de goedkoopste tankstations op te zoeken. Daarbij wordt lichte dwang gebruikt maar er zijn ook bedrijven die al tankpassen uitgeven die alleen maar geldig zijn bij de goedkopere pompen buiten de snelweg.

De  adviesprijzen aan de snelweg zijn over het algemeen gelijk. Er is weinig tot geen prijsconcurrentie tussen snelweg tankstations. Het omrijden kan al snel een enorme besparing opleveren, heeft Leaseplan uitgerekend. Door consequent voor een goedkope pomp te kiezen kan dat per tankbeurt een kostenbesparing van 7 tot 8 euro opleveren. Op jaarbasis kan dat bedrijven tienduizenden euro’s schelen.

Koren op de molen

Ook de tankpas wordt ingezet om het gedrag van de automobilist te veranderen en via apps en gps-techniek worden de automobilisten naar het goedkoopste tankstation gedirigeerd.

Dat is koren op de molen van de pomphouders die zich niet aan de snelweg bevinden. Maar de verwachting is dat deze situatie niet lang meer zal duren. Petra van Stijn van de BETA denkt dat prijsvechters op niet al te lange termijn hun gezicht aan de snelweg zullen laten zien. “We weten bijvoorbeeld dat Tango plannen in deze richting heeft. Als dat gebeurt zal het een ware prijzenslag gaan worden aan de snelweg.”

Lees ook: Q8 gaat vol voor Tango, ook aan de snelweg


Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Snelweg tankstation steeds vaker voorbij gereden | TankPro.nl
Doorrijders, tankstation

Snelweg tankstation steeds vaker voorbij gereden

Tankstations aan de snelweg worden steeds vaker door automobilisten voorbij gereden. Volgens de ANWB kiest 63 % van de automobilisten voor een goedkoper tankstation buiten de snelweg of onbemande pomp als het prijsverschil groter is dan vijf cent. Ook leasemaatschappijen dragen hun rijders op om vooral buiten de snelweg te tanken.

De ANWB heeft middels een enquête geconstateerd dat een groot deel van de automobilisten bereid is een flink stuk om te rijden als het gaat om goedkoper tanken. Dan moet het prijsverschil tussen tankstations aan de snelweg en die aan regionale wegen wel groter zijn dan vijf cent, wat doorgaans het geval is.

Lichte dwang

Ook leasemaatschappijen en bedrijven met een wagenpark dragen hun personeel steeds vaker op om de goedkoopste tankstations op te zoeken. Daarbij wordt lichte dwang gebruikt maar er zijn ook bedrijven die al tankpassen uitgeven die alleen maar geldig zijn bij de goedkopere pompen buiten de snelweg.

De  adviesprijzen aan de snelweg zijn over het algemeen gelijk. Er is weinig tot geen prijsconcurrentie tussen snelweg tankstations. Het omrijden kan al snel een enorme besparing opleveren, heeft Leaseplan uitgerekend. Door consequent voor een goedkope pomp te kiezen kan dat per tankbeurt een kostenbesparing van 7 tot 8 euro opleveren. Op jaarbasis kan dat bedrijven tienduizenden euro’s schelen.

Koren op de molen

Ook de tankpas wordt ingezet om het gedrag van de automobilist te veranderen en via apps en gps-techniek worden de automobilisten naar het goedkoopste tankstation gedirigeerd.

Dat is koren op de molen van de pomphouders die zich niet aan de snelweg bevinden. Maar de verwachting is dat deze situatie niet lang meer zal duren. Petra van Stijn van de BETA denkt dat prijsvechters op niet al te lange termijn hun gezicht aan de snelweg zullen laten zien. “We weten bijvoorbeeld dat Tango plannen in deze richting heeft. Als dat gebeurt zal het een ware prijzenslag gaan worden aan de snelweg.”

Lees ook: Q8 gaat vol voor Tango, ook aan de snelweg


Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.