vastzetten kentekenplaat, burgemeester Jorritsma Almere

Almere vervolgt strijd tegen kentekenplaatdiefstal

friedlander almere woensdag startee officieel de actie voorkom verlies en diefstal van uw kentekenplaten onder het motto wat5 een pech… kenteken weg de actie startte bij garage bedrijf schurer-kamphuis waar de almeerse burgemeester jorritsma samen met de heer bertho eckhart bovag-directeur de eerste kentekenplaat extyra vastnagelde de gemeente almere organiseert ism de politie en bovag […]

De actie van BOVAG-bedrijven in Almere om kentekenplaten gratis goed vast te laten zetten, krijgt een vervolg. Ook in 2013 bieden ze de strijd aan tegen diefstal van kentekenplaten.

De afspraken zijn onlangs vastgelegd in een gezamenlijk convenant van BOVAG, de gemeente Almere en vijfentwintig BOVAG-autobedrijven. Onder de noemer ‘Vast en zeker, ook in 2013’ geven ze structureel vervolg aan een actie waar ze in december 2012 al mee begonnen zijn.

Criminele activiteiten

Almere riep de inwoners toen op om de kentekenplaten van hun auto vast te laten zetten bij lokale BOVAG-autobedrijven. Zo’n vierduizend autobezitters hebben dat toen gedaan. Door de actie voort te zetten hopen de initiatiefnemers ook andere autobezitters in Almere over de streep te trekken.

In Almere werden vorig jaar enkele honderden kentekenplaten gestolen. In heel Nederland waren dat er zo’n 20.000. Gestolen kentekenplaten worden vaak gebruikt voor criminele activiteiten, zoals tanken zonder betalen.

Popnagels

Met een schroevendraaier is het nu nog een fluitje van een cent om een kentekenplaat uit de houder te wippen. Door de platen bijvoorbeeld met popnagels vast te zetten wordt het een stuk lastiger om de platen nog los te krijgen.

BOVAG juicht het Almeerse initiatief toe. “Het mes snijdt aan meerdere kanten. Het vergroot de veiligheid, het verlost de pomphouders van last en het vergroot de contactmomenten voor de autobedrijven”, aldus een woordvoerder.

Landelijk

Pomphouders zouden graag zien dat goed vastzetten van kentekenplaten landelijk geregeld wordt. Dat ziet BOVAG niet snel gebeuren. Om die verplichting wettelijk vast te leggen ligt niet voor de hand met het vooruitzicht op nieuwe kentekenplaten met bijvoorbeeld een chip of met gebruik van andere materialen.

BOVAG heeft de leden landelijk wel opgeroepen om het initiatief uit Almere na te volgen door eveneens gemeentelijke of regionale samenwerkingsverbanden te sluiten. “Dat is de meest praktische tijdelijke oplossing.”

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Almere vervolgt strijd tegen kentekenplaatdiefstal | TankPro.nl
vastzetten kentekenplaat, burgemeester Jorritsma Almere

Almere vervolgt strijd tegen kentekenplaatdiefstal

friedlander almere woensdag startee officieel de actie voorkom verlies en diefstal van uw kentekenplaten onder het motto wat5 een pech… kenteken weg de actie startte bij garage bedrijf schurer-kamphuis waar de almeerse burgemeester jorritsma samen met de heer bertho eckhart bovag-directeur de eerste kentekenplaat extyra vastnagelde de gemeente almere organiseert ism de politie en bovag […]

De actie van BOVAG-bedrijven in Almere om kentekenplaten gratis goed vast te laten zetten, krijgt een vervolg. Ook in 2013 bieden ze de strijd aan tegen diefstal van kentekenplaten.

De afspraken zijn onlangs vastgelegd in een gezamenlijk convenant van BOVAG, de gemeente Almere en vijfentwintig BOVAG-autobedrijven. Onder de noemer ‘Vast en zeker, ook in 2013’ geven ze structureel vervolg aan een actie waar ze in december 2012 al mee begonnen zijn.

Criminele activiteiten

Almere riep de inwoners toen op om de kentekenplaten van hun auto vast te laten zetten bij lokale BOVAG-autobedrijven. Zo’n vierduizend autobezitters hebben dat toen gedaan. Door de actie voort te zetten hopen de initiatiefnemers ook andere autobezitters in Almere over de streep te trekken.

In Almere werden vorig jaar enkele honderden kentekenplaten gestolen. In heel Nederland waren dat er zo’n 20.000. Gestolen kentekenplaten worden vaak gebruikt voor criminele activiteiten, zoals tanken zonder betalen.

Popnagels

Met een schroevendraaier is het nu nog een fluitje van een cent om een kentekenplaat uit de houder te wippen. Door de platen bijvoorbeeld met popnagels vast te zetten wordt het een stuk lastiger om de platen nog los te krijgen.

BOVAG juicht het Almeerse initiatief toe. “Het mes snijdt aan meerdere kanten. Het vergroot de veiligheid, het verlost de pomphouders van last en het vergroot de contactmomenten voor de autobedrijven”, aldus een woordvoerder.

Landelijk

Pomphouders zouden graag zien dat goed vastzetten van kentekenplaten landelijk geregeld wordt. Dat ziet BOVAG niet snel gebeuren. Om die verplichting wettelijk vast te leggen ligt niet voor de hand met het vooruitzicht op nieuwe kentekenplaten met bijvoorbeeld een chip of met gebruik van andere materialen.

BOVAG heeft de leden landelijk wel opgeroepen om het initiatief uit Almere na te volgen door eveneens gemeentelijke of regionale samenwerkingsverbanden te sluiten. “Dat is de meest praktische tijdelijke oplossing.”

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.