Blue One 95, Argos

Nieuwe brandstof Blue One 2 cent goedkoper dan Euro 95

Argos heeft vandaag (22 november) de nieuwe brandstof Blue One 95 gelanceerd. Volgens Argos is Blue One 95 met verbeterde prestaties, lagere CO2-uitstoot en een gunstiger prijs een interessant alternatief voor Euro 95. Op het Argos tankstation in Vlaardingen tankten Tweede Kamerlid René Leegte en CEO Peter Goedvolk van Argos de eerste auto vol met de nieuwe, duurzame brandstof die 2 cent onder de adviesprijs van Euro 95 wordt aangeboden.

Blue One 95 bevat 15% natte ethanol. Hierdoor is Blue One 95 schoner en goedkoper en levert de brandstof betere prestaties dan reguliere benzine. Blue One 95 is geschikt voor personenauto’s met benzinemotoren die vanaf 2001 op de markt zijn verschenen en is nu al verkrijgbaar bij 17 Argos tankstations.

Ethanol

Peter Goedvolk, CEO Argos: ‘Argos is voorloper op het gebied van  biobrandstoffen en lanceerde als eerste bedrijf in Nederland in 2005 een biobrandstof aan de pomp. Wij zijn er dan ook trots op dat wij vandaag de brandstof van de toekomst kunnen presenteren. Met de lancering van Blue One 95 introduceren we een brandstof die beter, goedkoper en duurzamer is dan reguliere benzine.

“Hiermee nemen we als organisatie onze verantwoordelijkheid en bieden wij de consument een alternatief om zelf een bewuste keuze te kunnen maken. Een bijkomend voordeel is dat we een accijnskorting ontvangen, omdat er een hoger percentage ethanol in de brandstof zit dan in reguliere benzine. We kunnen Blue One 95 hierdoor voor een lagere prijs aanbieden.”

Goedkoper

Blue One 95 is aantrekkelijker geprijsd dan gewone benzine. Er zit accijnsreductie op het product omdat er in Blue One 95 een hoger percentage (15%) bio-ethanol zit dan in Euro 95 (5%).

De 15% ethanol die in Blue One 95 zit, heeft een lagere CO2-uitstoot tot gevolg dan benzine. Voor Blue One 95 wordt gebruikgemaakt van natte ethanol. Productie van natte ethanol vergt minder energie dan die van droge ethanol en is daardoor minder belastend voor het milieu. Daarnaast verhoogt dit de kwaliteit van de brandstof en de prestaties van de motor.

Formule 1

Door het gebruik van natte ethanol bevat Blue One 95 een verhoogd percentage water. Uit onderzoeken van TNO, TU Delft en SGS blijkt dat een klein percentage water opgelost in de brandstof leidt tot betere motorprestaties. In de racesport (Formule 1) is de toepassing van waterinjectie hierdoor al langer een bekend fenomeen.

Bart-Willem ten Cate, directeur biofuels bij Argos: “Argos werkt voortdurend aan de verdere verduurzaming van biobrandstoffen. De bio-ethanol van Argos realiseert minimaal 50% CO2-reductie ten opzichte van benzine. Om zo duurzaam mogelijk te opereren, werkt Argos met “best in class” producten. Uitgangspunten hierbij zijn een zo hoog mogelijke CO2-reductie, focus op grondstoffen die een zo laag mogelijk landbeslag hebben en het borgen van de arbeidsomstandigheden en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen in het land van herkomst van de grondstoffen. Om de duurzaamheid van de biobrandstoffen te borgen werkt Argos nauw samen met NGO’s, zoals Solidaridad en het Wereld Natuur Fonds Brazilië.”

Auteur: Steven Don

2 reacties op “Nieuwe brandstof Blue One 2 cent goedkoper dan Euro 95”

Maarten van Leeuwen|22.11.12|14:55

Ook interessant om te lezen is het artikel ‘Argos Energies koopt als eerste bedrijf in Europa Bonsucro gecertificeerde ethanol voor Europese consumentenmarkt’ (met een filmpje) – http://www.solidaridad.nl/nieuws/2012/11/08/argos-oil-koopt-eerste-bedrijf-europa-bonsucro-gecertificeerde-ethanol-europese-co

Frans Groot|20.07.13|10:59

Sind kort ben ik er achter gekomen dat deze Blue brandstof niet geschikt is voor een buitenboorboord motor. De motor start wel maar als de motor op temperatuur is start de motor niet meer met deze brandstof. Heel vervelend als midden op het meer ligt. Met normale brandstof van de Esso loopt de buitenboormotor weer als vanouds

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe brandstof Blue One 2 cent goedkoper dan Euro 95 | TankPro.nl
Blue One 95, Argos

Nieuwe brandstof Blue One 2 cent goedkoper dan Euro 95

Argos heeft vandaag (22 november) de nieuwe brandstof Blue One 95 gelanceerd. Volgens Argos is Blue One 95 met verbeterde prestaties, lagere CO2-uitstoot en een gunstiger prijs een interessant alternatief voor Euro 95. Op het Argos tankstation in Vlaardingen tankten Tweede Kamerlid René Leegte en CEO Peter Goedvolk van Argos de eerste auto vol met de nieuwe, duurzame brandstof die 2 cent onder de adviesprijs van Euro 95 wordt aangeboden.

Blue One 95 bevat 15% natte ethanol. Hierdoor is Blue One 95 schoner en goedkoper en levert de brandstof betere prestaties dan reguliere benzine. Blue One 95 is geschikt voor personenauto’s met benzinemotoren die vanaf 2001 op de markt zijn verschenen en is nu al verkrijgbaar bij 17 Argos tankstations.

Ethanol

Peter Goedvolk, CEO Argos: ‘Argos is voorloper op het gebied van  biobrandstoffen en lanceerde als eerste bedrijf in Nederland in 2005 een biobrandstof aan de pomp. Wij zijn er dan ook trots op dat wij vandaag de brandstof van de toekomst kunnen presenteren. Met de lancering van Blue One 95 introduceren we een brandstof die beter, goedkoper en duurzamer is dan reguliere benzine.

“Hiermee nemen we als organisatie onze verantwoordelijkheid en bieden wij de consument een alternatief om zelf een bewuste keuze te kunnen maken. Een bijkomend voordeel is dat we een accijnskorting ontvangen, omdat er een hoger percentage ethanol in de brandstof zit dan in reguliere benzine. We kunnen Blue One 95 hierdoor voor een lagere prijs aanbieden.”

Goedkoper

Blue One 95 is aantrekkelijker geprijsd dan gewone benzine. Er zit accijnsreductie op het product omdat er in Blue One 95 een hoger percentage (15%) bio-ethanol zit dan in Euro 95 (5%).

De 15% ethanol die in Blue One 95 zit, heeft een lagere CO2-uitstoot tot gevolg dan benzine. Voor Blue One 95 wordt gebruikgemaakt van natte ethanol. Productie van natte ethanol vergt minder energie dan die van droge ethanol en is daardoor minder belastend voor het milieu. Daarnaast verhoogt dit de kwaliteit van de brandstof en de prestaties van de motor.

Formule 1

Door het gebruik van natte ethanol bevat Blue One 95 een verhoogd percentage water. Uit onderzoeken van TNO, TU Delft en SGS blijkt dat een klein percentage water opgelost in de brandstof leidt tot betere motorprestaties. In de racesport (Formule 1) is de toepassing van waterinjectie hierdoor al langer een bekend fenomeen.

Bart-Willem ten Cate, directeur biofuels bij Argos: “Argos werkt voortdurend aan de verdere verduurzaming van biobrandstoffen. De bio-ethanol van Argos realiseert minimaal 50% CO2-reductie ten opzichte van benzine. Om zo duurzaam mogelijk te opereren, werkt Argos met “best in class” producten. Uitgangspunten hierbij zijn een zo hoog mogelijke CO2-reductie, focus op grondstoffen die een zo laag mogelijk landbeslag hebben en het borgen van de arbeidsomstandigheden en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen in het land van herkomst van de grondstoffen. Om de duurzaamheid van de biobrandstoffen te borgen werkt Argos nauw samen met NGO’s, zoals Solidaridad en het Wereld Natuur Fonds Brazilië.”

Auteur: Steven Don

2 reacties op “Nieuwe brandstof Blue One 2 cent goedkoper dan Euro 95”

Maarten van Leeuwen|22.11.12|14:55

Ook interessant om te lezen is het artikel ‘Argos Energies koopt als eerste bedrijf in Europa Bonsucro gecertificeerde ethanol voor Europese consumentenmarkt’ (met een filmpje) – http://www.solidaridad.nl/nieuws/2012/11/08/argos-oil-koopt-eerste-bedrijf-europa-bonsucro-gecertificeerde-ethanol-europese-co

Frans Groot|20.07.13|10:59

Sind kort ben ik er achter gekomen dat deze Blue brandstof niet geschikt is voor een buitenboorboord motor. De motor start wel maar als de motor op temperatuur is start de motor niet meer met deze brandstof. Heel vervelend als midden op het meer ligt. Met normale brandstof van de Esso loopt de buitenboormotor weer als vanouds

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.