biobrandstof, tanken, koolzaad

Brussel wil eerste generatie biobrandstoffen begrenzen

De Europese Commissie zet in op biobrandstoffen die minder schadelijk zijn. Daarom legt ze in een eerder deze week gepresenteerd voorstel het gebruik van biobrandstoffen van de eerste generatie aan banden. Vorige maand werd al duidelijk dat een dergelijk voorstel eraan zat te komen.

Biobrandstoffen van de eerste generatie, gemaakt van gewassen als koolzaad en palmolie, verbruiken landbouwgrond en hebben een negatief effect op het milieu en gaan ten koste van de voedselproductie. Daarom wil de Europese Commissie het gebruik van deze biobrandstoffen begrenzen.

Stimuleren

Nog maar 5 procent van de biobrandstoffen mag in de toekomst nog maar afkomstig zijn van voedingsgewassen, zo staat in het voorstel. Tegelijkertijd wil de EC het gebruik van alternatieve – milieuvriendelijkere – biobrandstoffen stimuleren. Het gaat om brandstoffen met als basis bijvoorbeeld afvalstoffen, algen en stro.

Lees ook: Europa legt productie biodiesel aan banden

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Brussel wil eerste generatie biobrandstoffen begrenzen | TankPro.nl
biobrandstof, tanken, koolzaad

Brussel wil eerste generatie biobrandstoffen begrenzen

De Europese Commissie zet in op biobrandstoffen die minder schadelijk zijn. Daarom legt ze in een eerder deze week gepresenteerd voorstel het gebruik van biobrandstoffen van de eerste generatie aan banden. Vorige maand werd al duidelijk dat een dergelijk voorstel eraan zat te komen.

Biobrandstoffen van de eerste generatie, gemaakt van gewassen als koolzaad en palmolie, verbruiken landbouwgrond en hebben een negatief effect op het milieu en gaan ten koste van de voedselproductie. Daarom wil de Europese Commissie het gebruik van deze biobrandstoffen begrenzen.

Stimuleren

Nog maar 5 procent van de biobrandstoffen mag in de toekomst nog maar afkomstig zijn van voedingsgewassen, zo staat in het voorstel. Tegelijkertijd wil de EC het gebruik van alternatieve – milieuvriendelijkere – biobrandstoffen stimuleren. Het gaat om brandstoffen met als basis bijvoorbeeld afvalstoffen, algen en stro.

Lees ook: Europa legt productie biodiesel aan banden

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.