Nederland scoort internationaal goed met elektrisch rijden

Als het gaat om de infrastructuur voor elektrisch rijden en het aantal auto’s behoort Nederland wereldwijd tot de  koplopers. Tot die conclusie komen Agentschap NL en ECN Beleidsstudies in een internationale benchmark elektrisch rijden die ze in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie hebben uitgevoerd.

Noorwegen en Oostenrijk hebben relatief de grootste aantallen laadpunten van de vergeleken landen, maar ook Nederland doet het goed met de implementatie van laadpunten. In Oostenrijk is vooral het grote aantal snelladers en semi-snelladers opvallend. Nederland scoort ook uitstekend op het gebied van realisatie. Zowel bij personenauto’s als vrachtvoertuigen behoort ons land tot de top 5. Op 1 januari 2012 telde Nederland 1.182 elektrische auto’s, 217 vrachtvoertuigen en 1.841 publieke en semi-publieke laadpunten, zo blijkt uit het onderzoek.

Hoge ambitie

Nederland heeft in vergelijking met andere landen uit het onderzoek weinig grote bedrijven in de auto-industrie, maar neemt niettemin een middenpositie in op het gebied van elektrisch rijden. Ook behoort Nederland tot de groep landen met een hoge ambitie ten aanzien van elektrisch rijden.

Wat betreft de budgetten voor innovatie lopen landen als Duitsland, China en Zuid-Korea voorop. Nederland bevindt zich met België, Denemarken, Noorwegen, Portugal en Spanje op dat gebied in de achterhoede.

Er zijn zo’n 200 bedrijven in Nederland die actief zijn op het gebied van elektrisch vervoer.

Vervolg

De benchmark is een vervolg op de internationale vergelijking die in 2010 verscheen als onderdeel van het plan van aanpak voor elektrisch vervoer in de periode tussen 2011 en 2015. De vergeleken landen in deze tweede benchmark zijn: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, China, Verenigde Staten en Zuid-Korea.

De Nederlandse overheid streeft naar 15.000 tot 20.000 elektrische auto’s in 2015 en 1 miljoen rond 2025.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nederland scoort internationaal goed met elektrisch rijden | TankPro.nl

Nederland scoort internationaal goed met elektrisch rijden

Als het gaat om de infrastructuur voor elektrisch rijden en het aantal auto’s behoort Nederland wereldwijd tot de  koplopers. Tot die conclusie komen Agentschap NL en ECN Beleidsstudies in een internationale benchmark elektrisch rijden die ze in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie hebben uitgevoerd.

Noorwegen en Oostenrijk hebben relatief de grootste aantallen laadpunten van de vergeleken landen, maar ook Nederland doet het goed met de implementatie van laadpunten. In Oostenrijk is vooral het grote aantal snelladers en semi-snelladers opvallend. Nederland scoort ook uitstekend op het gebied van realisatie. Zowel bij personenauto’s als vrachtvoertuigen behoort ons land tot de top 5. Op 1 januari 2012 telde Nederland 1.182 elektrische auto’s, 217 vrachtvoertuigen en 1.841 publieke en semi-publieke laadpunten, zo blijkt uit het onderzoek.

Hoge ambitie

Nederland heeft in vergelijking met andere landen uit het onderzoek weinig grote bedrijven in de auto-industrie, maar neemt niettemin een middenpositie in op het gebied van elektrisch rijden. Ook behoort Nederland tot de groep landen met een hoge ambitie ten aanzien van elektrisch rijden.

Wat betreft de budgetten voor innovatie lopen landen als Duitsland, China en Zuid-Korea voorop. Nederland bevindt zich met België, Denemarken, Noorwegen, Portugal en Spanje op dat gebied in de achterhoede.

Er zijn zo’n 200 bedrijven in Nederland die actief zijn op het gebied van elektrisch vervoer.

Vervolg

De benchmark is een vervolg op de internationale vergelijking die in 2010 verscheen als onderdeel van het plan van aanpak voor elektrisch vervoer in de periode tussen 2011 en 2015. De vergeleken landen in deze tweede benchmark zijn: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, China, Verenigde Staten en Zuid-Korea.

De Nederlandse overheid streeft naar 15.000 tot 20.000 elektrische auto’s in 2015 en 1 miljoen rond 2025.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.