Edward Doorten Green Planet

120.000 Euro voor groen gas bij Green Planet Pesse

Drenthe stelt 120.000 euro subsidie beschikbaar voor een groen gas vulpunt bij het in aanbouw zijn tankstation Green Planet in Pesse. Gedeputeerde Tanja Klip-Martin en ondernemer Edward Doorten hebben hiertoe woensdag 11 juli een overeenkomst ondertekend. Het groen gas vulpunt wordt het eerste in Europa waar 100 procent puur en lokaal geproduceerd groen gas wordt aangeboden. 

Ook uniek is dat het groen gas vulpunt geschikt wordt gemaakt voor zowel auto’s, vrachtwagens en bussen. Dit is mogelijk omdat er voldoende druk is. Nu nog moeten auto’s en bussen apart van elkaar tanken op verschillende (openbare) locaties. Het vulpunt krijgt een directe groen gasverbinding met afvalverwerker Attero in Wijster.

Experiment

Het vulpunt in Pesse wordt onderdeel van een experiment. Daarbij willen de partijen onderzoeken hoe groen gas, uiteindelijk zonder subsidie, kan worden ingezet als brandstof voor het (vracht)verkeer.

Het groen gas zal vooral gebruikt worden in dual fuel-systemen. Daarbij gebruikt een vrachtwagen diesel om op te trekken en groen gas om vervolgens de kilometers te maken op de lange afstanden.

Bio-tickets

Binnen het experiment worden zogenaamde biotickets ingezet. Daarmee is het de bedoeling dat niet alleen de producent van groen gas een goede prijs ontvangt, maar ook aan de pomp concurrerende prijzen kunnen worden gehanteerd.

Biotickets vertegenwoordigen de extra economische waarde die dit groene gas heeft die ontstaat doordat er nationaal een bijmengverplichting voor traditionele brandstoffen met duurzame brandstoffen.

Green Planet

Tankstation Green Planet wordt een unicum in Nederland met een aanbod van alle mogelijke alternatieve en conventionele brandstoffen. Het tankstation gaat haar eigen energie opwekken onder meer door middel van zonnepanelen en krijgt het een informatiecentrum een winkel , een brasserie en een terras.

Ook zijn er tal van mogelijkheden voor het opladen van elektrische voertuigen. De verwachting is dat Green Planet begin 2013 operationeel is.

Lees ook: Groen gasleiding verbindt tankstation met afvalverwerker

Lees ook: Groen licht voor energiestation Green Planet

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

120.000 Euro voor groen gas bij Green Planet Pesse | TankPro.nl
Edward Doorten Green Planet

120.000 Euro voor groen gas bij Green Planet Pesse

Drenthe stelt 120.000 euro subsidie beschikbaar voor een groen gas vulpunt bij het in aanbouw zijn tankstation Green Planet in Pesse. Gedeputeerde Tanja Klip-Martin en ondernemer Edward Doorten hebben hiertoe woensdag 11 juli een overeenkomst ondertekend. Het groen gas vulpunt wordt het eerste in Europa waar 100 procent puur en lokaal geproduceerd groen gas wordt aangeboden. 

Ook uniek is dat het groen gas vulpunt geschikt wordt gemaakt voor zowel auto’s, vrachtwagens en bussen. Dit is mogelijk omdat er voldoende druk is. Nu nog moeten auto’s en bussen apart van elkaar tanken op verschillende (openbare) locaties. Het vulpunt krijgt een directe groen gasverbinding met afvalverwerker Attero in Wijster.

Experiment

Het vulpunt in Pesse wordt onderdeel van een experiment. Daarbij willen de partijen onderzoeken hoe groen gas, uiteindelijk zonder subsidie, kan worden ingezet als brandstof voor het (vracht)verkeer.

Het groen gas zal vooral gebruikt worden in dual fuel-systemen. Daarbij gebruikt een vrachtwagen diesel om op te trekken en groen gas om vervolgens de kilometers te maken op de lange afstanden.

Bio-tickets

Binnen het experiment worden zogenaamde biotickets ingezet. Daarmee is het de bedoeling dat niet alleen de producent van groen gas een goede prijs ontvangt, maar ook aan de pomp concurrerende prijzen kunnen worden gehanteerd.

Biotickets vertegenwoordigen de extra economische waarde die dit groene gas heeft die ontstaat doordat er nationaal een bijmengverplichting voor traditionele brandstoffen met duurzame brandstoffen.

Green Planet

Tankstation Green Planet wordt een unicum in Nederland met een aanbod van alle mogelijke alternatieve en conventionele brandstoffen. Het tankstation gaat haar eigen energie opwekken onder meer door middel van zonnepanelen en krijgt het een informatiecentrum een winkel , een brasserie en een terras.

Ook zijn er tal van mogelijkheden voor het opladen van elektrische voertuigen. De verwachting is dat Green Planet begin 2013 operationeel is.

Lees ook: Groen gasleiding verbindt tankstation met afvalverwerker

Lees ook: Groen licht voor energiestation Green Planet

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.