tankende automobilist

Helft automobilisten heeft lak aan hoge benzineprijs

De helft van de automobilisten heeft lak aan de hoge benzineprijzen en zal er geen kilometer minder door rijden.  Drie procent van de ondervraagden zegt de auto niet of helemaal niet meer te gebruiken als gevolg van de benzineprijzen. Dat blijkt uit een onderzoek van Omroep Gelderland in samenwerking met Eén Vandaag.

Aan het onderzoek namen 2137 automobilisten uit Gelderland deel. De meesten laten zich amper leiden door de prijs aan de pomp. Gereden moet er toch wel, is de overheersende gedachte. De prijs voor één liter Euro95 ligt op 1,832 euro.

Toch zegt 30 % van de ondervraagden dat ze een beetje minder zijn gaan rijden en 16% zegt zelfs veel minder vaak de auto te gebruiken. Maar het overgrote deel laat zich niet leiden door de prijs aan de pomp.

Alternatief

Als alternatief zoekt de automobilist vooral de fiets op. Maar dan gaat het over de korte afstanden. Voor de langere trips wordt vaker de trein genomen en in mindere mate de bus.

De kosten van het openbaar vervoer zijn voor veel automobilisten een bezwaar om voor dit vervoersmiddel te kiezen. Ook de wachttijden en de beperkte reikwijdte ten opzichte van de auto is voor veel reizigers een probleem om voor het openbaar vervoer te kiezen.

Kijk hier voor de gehele enquête

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Helft automobilisten heeft lak aan hoge benzineprijs | TankPro.nl
tankende automobilist

Helft automobilisten heeft lak aan hoge benzineprijs

De helft van de automobilisten heeft lak aan de hoge benzineprijzen en zal er geen kilometer minder door rijden.  Drie procent van de ondervraagden zegt de auto niet of helemaal niet meer te gebruiken als gevolg van de benzineprijzen. Dat blijkt uit een onderzoek van Omroep Gelderland in samenwerking met Eén Vandaag.

Aan het onderzoek namen 2137 automobilisten uit Gelderland deel. De meesten laten zich amper leiden door de prijs aan de pomp. Gereden moet er toch wel, is de overheersende gedachte. De prijs voor één liter Euro95 ligt op 1,832 euro.

Toch zegt 30 % van de ondervraagden dat ze een beetje minder zijn gaan rijden en 16% zegt zelfs veel minder vaak de auto te gebruiken. Maar het overgrote deel laat zich niet leiden door de prijs aan de pomp.

Alternatief

Als alternatief zoekt de automobilist vooral de fiets op. Maar dan gaat het over de korte afstanden. Voor de langere trips wordt vaker de trein genomen en in mindere mate de bus.

De kosten van het openbaar vervoer zijn voor veel automobilisten een bezwaar om voor dit vervoersmiddel te kiezen. Ook de wachttijden en de beperkte reikwijdte ten opzichte van de auto is voor veel reizigers een probleem om voor het openbaar vervoer te kiezen.

Kijk hier voor de gehele enquête

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.