Tanken in wintersportlanden amper goedkoper

DEN HAAG – De literprijzen van lpg bij een pompstation woensdag in Den Haag. Lpg was nog nooit zo duur en de prijs van benzine ligt nog maar 7 cent onder de recordprijs van zomer 2008. ANP VALERIE KUYPERS

Nog altijd is tanken in wintersportlanden goedkoper dan in Nederland maar de verschillen worden steeds kleiner. Wie een benzineauto rijdt is nog steeds goedkoper uit , maar voor diesel en LPG hoeft de Nederlandse automobilist de grens niet meer over. Dat blijkt uit een onderzoek van consumentencollectief United Consumers.com.

Benzine

Benzine in Duitsland is net als vorig jaar ongeveer 10% goedkoper dan in Nederland. In Oostenrijk en Zwitserland is benzine nog altijd goedkoper, maar het verschil is minder groot geworden. Zo is benzine er nu 15 respectievelijk 19% minder duur, maar dat verschil was 24%.

Diesel

Voor dieselrijders is tanken in wintersportlanden minder aantrekkelijk geworden. In Duitsland betaal je voor een liter diesel maar 2% minder dan in Nederland, net zoals vorig jaar. In Oostenrijk is diesel nu echter 1% duurder, terwijl het vorig jaar nog 10% voordeliger was. In Zwitserland is diesel duurder geworden: vorig jaar scheelde het nog 1%, nu 8%.

De adviesprijs in Nederland voor een liter Euro95 is 1,681 euro; voor Super 1,749; voor Diesel 1,417 en een liter LPG kost 0,766 euro.

LPG

LPG-rijders kunnen het best in Nederland tanken. In Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland is LPG duurder geworden. Dat geldt vooral voor Frankrijk en Zwitserland, waar LPG 13% en 11% duurder is geworden.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tanken in wintersportlanden amper goedkoper | TankPro.nl

Tanken in wintersportlanden amper goedkoper

DEN HAAG – De literprijzen van lpg bij een pompstation woensdag in Den Haag. Lpg was nog nooit zo duur en de prijs van benzine ligt nog maar 7 cent onder de recordprijs van zomer 2008. ANP VALERIE KUYPERS

Nog altijd is tanken in wintersportlanden goedkoper dan in Nederland maar de verschillen worden steeds kleiner. Wie een benzineauto rijdt is nog steeds goedkoper uit , maar voor diesel en LPG hoeft de Nederlandse automobilist de grens niet meer over. Dat blijkt uit een onderzoek van consumentencollectief United Consumers.com.

Benzine

Benzine in Duitsland is net als vorig jaar ongeveer 10% goedkoper dan in Nederland. In Oostenrijk en Zwitserland is benzine nog altijd goedkoper, maar het verschil is minder groot geworden. Zo is benzine er nu 15 respectievelijk 19% minder duur, maar dat verschil was 24%.

Diesel

Voor dieselrijders is tanken in wintersportlanden minder aantrekkelijk geworden. In Duitsland betaal je voor een liter diesel maar 2% minder dan in Nederland, net zoals vorig jaar. In Oostenrijk is diesel nu echter 1% duurder, terwijl het vorig jaar nog 10% voordeliger was. In Zwitserland is diesel duurder geworden: vorig jaar scheelde het nog 1%, nu 8%.

De adviesprijs in Nederland voor een liter Euro95 is 1,681 euro; voor Super 1,749; voor Diesel 1,417 en een liter LPG kost 0,766 euro.

LPG

LPG-rijders kunnen het best in Nederland tanken. In Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland is LPG duurder geworden. Dat geldt vooral voor Frankrijk en Zwitserland, waar LPG 13% en 11% duurder is geworden.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.