Biomethaan (groen gas): hoe wordt het gemaakt?

Het moet één van belangrijkste brandstoffen van de toekomst worden: biomethaan waar onder meer groen gas van wordt gemaakt. In een gestaag tempo raken ook pomphouders en automobilisten overtuigd van het gebruik van deze klimaatneutrale brandstof. Met onderstaand filmpje biedt tankstationbouwer Ballast Nedam IPM meer inzicht in het productieproces van de brandstof.

Biomethaan is een duurzame en schone brandstof die geproduceerd wordt uit afvalproducten zoals mest, GFT en rioolslib. Ballast Nedam is actief in de productie van biomethaan en bouwt, onderhoudt en exploiteert (biomethaan) tankstations. Biomethaan kan zowel gasvormig (als vervanger van gecomprimeerd aardgas, CNG), als vloeibaar (als vervanger van vloeibaar aardgas, LNG) in het wegverkeer worden toegepast.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Biomethaan (groen gas): hoe wordt het gemaakt? | TankPro.nl

Biomethaan (groen gas): hoe wordt het gemaakt?

Het moet één van belangrijkste brandstoffen van de toekomst worden: biomethaan waar onder meer groen gas van wordt gemaakt. In een gestaag tempo raken ook pomphouders en automobilisten overtuigd van het gebruik van deze klimaatneutrale brandstof. Met onderstaand filmpje biedt tankstationbouwer Ballast Nedam IPM meer inzicht in het productieproces van de brandstof.

Biomethaan is een duurzame en schone brandstof die geproduceerd wordt uit afvalproducten zoals mest, GFT en rioolslib. Ballast Nedam is actief in de productie van biomethaan en bouwt, onderhoudt en exploiteert (biomethaan) tankstations. Biomethaan kan zowel gasvormig (als vervanger van gecomprimeerd aardgas, CNG), als vloeibaar (als vervanger van vloeibaar aardgas, LNG) in het wegverkeer worden toegepast.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.