elektrisch opladen

10 Vragen en antwoorden over elektrisch rijden

In 2050 moeten de wereldwijde CO2-emissies met 50% zijn gereduceerd ten opzichte van 1990. In de visie van TNO kunnen elektrische voertuigen – vooral in stedelijke gebieden – daaraan helpen bijdragen. Maar zijn elektrische voertuigen wel zo veilig en zuinig als wordt beweerd? Is het bereik van moderne batterijen groot genoeg? Welke andere kwesties moeten worden opgelost?

TNO heeft de belangrijkste vragen en antwoorden over elektrische mobiliteit opgesteld met als doel om samen met partners te werken aan een duurzame en schone mobiliteit.

Vraag en antwoord 1

Waarom zouden we elektrisch moeten gaan rijden?
Om de klimaatverandering binnen acceptabele grenzen te houden mag de gemiddelde temperatuur op aarde tegen het einde van deze eeuw met niet meer dan 2ºC zijn gestegen. Om dat te bereiken moeten in 2050 de wereldwijde CO2-emissies met 50% zijn gereduceerd ten opzichte van 1990. In de geïndustrialiseerde wereld ligt de doelstelling nog een stuk hoger. Daar moeten de CO2-emissies met 80 tot 95% worden gereduceerd, zodat opkomende economieën ruimte hebben om te groeien.

Transport

Transport is in Europa verantwoordelijk voor een vijfde van de CO2-uitstoot en is de enige sector waarvan de emissies vooralsnog blijven groeien. Elektrische voertuigen gaan zuinig met energie om en kunnen rijden op duurzaam geproduceerde elektriciteit.

Ze zijn daarom een belangrijke optie om de beoogde CO2-reductie te helpen realiseren, naast zuinige conventionele voertuigen en ander potentieel duurzame alternatieven zoals biobrandstoffen en waterstofauto’s.

Klik voor de volgende 9 vragen en antwoorden op de volgende link:

www.tno.nl/downloads/Tien_vragen_en_antwoorden_over_elektrisch_rijden1.pdf

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

10 Vragen en antwoorden over elektrisch rijden | TankPro.nl
elektrisch opladen

10 Vragen en antwoorden over elektrisch rijden

In 2050 moeten de wereldwijde CO2-emissies met 50% zijn gereduceerd ten opzichte van 1990. In de visie van TNO kunnen elektrische voertuigen – vooral in stedelijke gebieden – daaraan helpen bijdragen. Maar zijn elektrische voertuigen wel zo veilig en zuinig als wordt beweerd? Is het bereik van moderne batterijen groot genoeg? Welke andere kwesties moeten worden opgelost?

TNO heeft de belangrijkste vragen en antwoorden over elektrische mobiliteit opgesteld met als doel om samen met partners te werken aan een duurzame en schone mobiliteit.

Vraag en antwoord 1

Waarom zouden we elektrisch moeten gaan rijden?
Om de klimaatverandering binnen acceptabele grenzen te houden mag de gemiddelde temperatuur op aarde tegen het einde van deze eeuw met niet meer dan 2ºC zijn gestegen. Om dat te bereiken moeten in 2050 de wereldwijde CO2-emissies met 50% zijn gereduceerd ten opzichte van 1990. In de geïndustrialiseerde wereld ligt de doelstelling nog een stuk hoger. Daar moeten de CO2-emissies met 80 tot 95% worden gereduceerd, zodat opkomende economieën ruimte hebben om te groeien.

Transport

Transport is in Europa verantwoordelijk voor een vijfde van de CO2-uitstoot en is de enige sector waarvan de emissies vooralsnog blijven groeien. Elektrische voertuigen gaan zuinig met energie om en kunnen rijden op duurzaam geproduceerde elektriciteit.

Ze zijn daarom een belangrijke optie om de beoogde CO2-reductie te helpen realiseren, naast zuinige conventionele voertuigen en ander potentieel duurzame alternatieven zoals biobrandstoffen en waterstofauto’s.

Klik voor de volgende 9 vragen en antwoorden op de volgende link:

www.tno.nl/downloads/Tien_vragen_en_antwoorden_over_elektrisch_rijden1.pdf

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.