Meer omzet tankstations door hogere brandstofprijzen

Tankstations hebben in de eerste zes maanden van dit jaar 9 % meer omzet gehaald dan in dezelfde periode van vorig jaar. De stijging is vrijwel in zijn geheel toe te schrijven aan de hogere brandstofprijzen. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Overigens leidt de omzetstijging niet tot een verhoging van inkomsten voor de pomphouder.

De cijfers zijn gebaseerd op de totale omzet van tankstations. De pompshopverkoop en inkomsten van wasstraten meegeteld.

Ondanks dat hierin een gelijke omzet is gehaald dan wel sprake is van een lichte daling, hebben de sterk gestegen brandstofprijzen het gemiddelde ver omhoog getrokken.

Omzet

Mede door de omzetgroei binnen de tankstationbranche behaalde de volledige detailhandel 0,5 procent meer omzet dan in het vorig jaar.

Als de tankstationbranche buiten beschouwing wordt gelaten zou dat cijfer een half procent in de min uitvallen.

Stabiel

Het aantal tankstations in Nederland blijft redelijk stabiel. Het aantal bemande tankstations met een shop neemt iets af tot 3128. Terwijl de onbemande stations juist weer groeien: inmiddels meer dan 1115.

Werknemers

Ook het aantal werknemers binnen de branche blijft stabiel: 14.200. Dat aantal is exclusief ondernemers, meewerkende gezinsleden en uitzendkrachten.

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.