zonnepanelen

Zonne-energie ingezet voor ‘lege’ olievelden

De olie-industrie heeft een manier gevonden om met behulp van zonne-energie meer olie uit de grond te halen. Door het gebruik van zonnepanelen kunnen olievelden die uitgeput zijn geraakt, verder worden ontwikkeld. Op deze manier wordt zonne-energie direct gebruikt voor de verhoging van de olieproductie.

Oliemaatschappijen hebben de opbrengst van een olieveld kunnen verhogen door een techniek die “enhanced oil recovery” (EOR) wordt genoemd. In plaats van pompen te gebruiken, worden er gas, CO2, stoom of chemicaliën in het olieveld geïnjecteerd.

Daardoor kan meer olie met een netto rendement worden opgehaald. De techniek maakt het mogelijk om 30 tot 60 procent van de olie uit een olieveld op te pompen.

Olieveld

Voor deze techniek worden echter wel  fossiele brandstoffen gebruikt, meestal aardgas. Door hiervoor in de plaats zonne-energie te gebruiken kan nog eens 12 procent meer olie uit een olieveld worden gehaald. Dat heeft enorme effecten op de wereldvoorraad aan olie.

Zonne-energie

Een Amerikaans bedrijf leverde in februari van dit jaar in Californië de eerste commerciële installatie op voor het oppompen van olie met behulp van zonne-energie. De bouw ervan duurde slechts zes weken.

De nieuwe technologie kan dus snel worden ingezet. Deze maand werden nog meer projecten aangekondigd. De grootste oliereserves zijn te vinden in gebieden waar zonneschijn te over is, meldt Low Techmagazine.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zonne-energie ingezet voor ‘lege’ olievelden | TankPro.nl
zonnepanelen

Zonne-energie ingezet voor ‘lege’ olievelden

De olie-industrie heeft een manier gevonden om met behulp van zonne-energie meer olie uit de grond te halen. Door het gebruik van zonnepanelen kunnen olievelden die uitgeput zijn geraakt, verder worden ontwikkeld. Op deze manier wordt zonne-energie direct gebruikt voor de verhoging van de olieproductie.

Oliemaatschappijen hebben de opbrengst van een olieveld kunnen verhogen door een techniek die “enhanced oil recovery” (EOR) wordt genoemd. In plaats van pompen te gebruiken, worden er gas, CO2, stoom of chemicaliën in het olieveld geïnjecteerd.

Daardoor kan meer olie met een netto rendement worden opgehaald. De techniek maakt het mogelijk om 30 tot 60 procent van de olie uit een olieveld op te pompen.

Olieveld

Voor deze techniek worden echter wel  fossiele brandstoffen gebruikt, meestal aardgas. Door hiervoor in de plaats zonne-energie te gebruiken kan nog eens 12 procent meer olie uit een olieveld worden gehaald. Dat heeft enorme effecten op de wereldvoorraad aan olie.

Zonne-energie

Een Amerikaans bedrijf leverde in februari van dit jaar in Californië de eerste commerciële installatie op voor het oppompen van olie met behulp van zonne-energie. De bouw ervan duurde slechts zes weken.

De nieuwe technologie kan dus snel worden ingezet. Deze maand werden nog meer projecten aangekondigd. De grootste oliereserves zijn te vinden in gebieden waar zonneschijn te over is, meldt Low Techmagazine.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.