elektrisch tanken, oplaadpunt

Slechts 1 van 500 laadpalen E-laad staat bij tankstation

Stichting E-laad heeft de 500e publieke oplaadpaal voor elektrische auto’s geplaatst in Haarlem. Het oplaadpunt werd vorige week officieel geopend. Binnen een jaar is het aantal oplaadpalen van de stichting vertienvoudigd: van 50 naar 500. Hiervan staat er slechts één bij een tankstation, omdat E-laad de oplaadpunten bijna altijd alleen op openbaar terrein plaatst.

Wethouder Rop van Doorn en directeur van E-laad, Onoph Caron, openden het 500e oplaadpunt.

Elektrische auto

Caron schat dat de groei steeds sneller gaat. “Nu bekend is geworden dat alleen nog voor elektrische auto’s belastingvoordelen blijven bestaan, verwacht ik dat elektrisch rijden een flinke sprong gaat maken. Maar dan moeten er natuurlijk wel voldoende oplaadpunten zijn.”

Slechts een van de 500 laadpalen van E-laad staat bij een tankstation. Het tankstation van Kuster Olie aan de Braamtseweg 10 in Doetinchem biedt elektrisch laden aan naast de reguliere brandstoffen, bio-ethanol en aardgas.

Tankstation

“Normaal plaatsen wij niet bij een tankstation. Het tankstation in Doetinchem is een uitzondering”, zegt Mariëlle van der Leur, woordvoerder van E-laad. E-laad plaatst alleen laadpunten op openbaar terrein omdat de laadpunten gefinancierd worden door publieke gelden van de samenwerkende netbeheerders.

“Een tankstation is vaak geen openbaar terrein”, zegt Van der Leur. “Het is wel de bedoeling dat er laadpunten komen op verzorgingsplaatsen langs snelwegen, dit terrein is vaak van Rijkswaterstaat. Als tankstations daar informatie over willen, kunnen zij bij ons terecht.”

E-laad

Stichting E-laad.nl is een initiatief van de samenwerkende netbeheerders in Nederland, dat ervaring wil opdoen met het gebruik en opladen van elektrische auto’s. Het doel van E-laad is om zo snel mogelijk een landelijke dekking te krijgen van 10.000 openbare laadpunten. De 500 openbare oplaadpalen staan in 125 gemeenten.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Slechts 1 van 500 laadpalen E-laad staat bij tankstation | TankPro.nl
elektrisch tanken, oplaadpunt

Slechts 1 van 500 laadpalen E-laad staat bij tankstation

Stichting E-laad heeft de 500e publieke oplaadpaal voor elektrische auto’s geplaatst in Haarlem. Het oplaadpunt werd vorige week officieel geopend. Binnen een jaar is het aantal oplaadpalen van de stichting vertienvoudigd: van 50 naar 500. Hiervan staat er slechts één bij een tankstation, omdat E-laad de oplaadpunten bijna altijd alleen op openbaar terrein plaatst.

Wethouder Rop van Doorn en directeur van E-laad, Onoph Caron, openden het 500e oplaadpunt.

Elektrische auto

Caron schat dat de groei steeds sneller gaat. “Nu bekend is geworden dat alleen nog voor elektrische auto’s belastingvoordelen blijven bestaan, verwacht ik dat elektrisch rijden een flinke sprong gaat maken. Maar dan moeten er natuurlijk wel voldoende oplaadpunten zijn.”

Slechts een van de 500 laadpalen van E-laad staat bij een tankstation. Het tankstation van Kuster Olie aan de Braamtseweg 10 in Doetinchem biedt elektrisch laden aan naast de reguliere brandstoffen, bio-ethanol en aardgas.

Tankstation

“Normaal plaatsen wij niet bij een tankstation. Het tankstation in Doetinchem is een uitzondering”, zegt Mariëlle van der Leur, woordvoerder van E-laad. E-laad plaatst alleen laadpunten op openbaar terrein omdat de laadpunten gefinancierd worden door publieke gelden van de samenwerkende netbeheerders.

“Een tankstation is vaak geen openbaar terrein”, zegt Van der Leur. “Het is wel de bedoeling dat er laadpunten komen op verzorgingsplaatsen langs snelwegen, dit terrein is vaak van Rijkswaterstaat. Als tankstations daar informatie over willen, kunnen zij bij ons terecht.”

E-laad

Stichting E-laad.nl is een initiatief van de samenwerkende netbeheerders in Nederland, dat ervaring wil opdoen met het gebruik en opladen van elektrische auto’s. Het doel van E-laad is om zo snel mogelijk een landelijke dekking te krijgen van 10.000 openbare laadpunten. De 500 openbare oplaadpalen staan in 125 gemeenten.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.