politieauto, opel astra

Politie pakt vier benzinedieven op in Harmelen

De politie heeft afgelopen vrijdagavond vier benzinedieven opgepakt in Harmelen. Het viertal had bij de BP op de Europabaan in Woerden getankt en was weggereden zonder te betalen.

Een getuige achtervolgde de daders en belde intussen de politie. De vier werden in Harmelen door de politie klemgereden op de kruising van de Breudijk en de Tiendweg. De vier mannen uit Utrecht, in de leeftijd van 18 en 20 jaar zijn aangehouden, meldt RTV Utrecht.

Kentekenplaten

Op de auto waarin ze reden zaten gestolen kentekenplaten, die eerder op de avond van een auto in Utrecht waren afgehaald.

Benzinediefstal is voor tankstations een groot probleem. Doorrijders kosten de branche meer dan tien miljoen euro per jaar. Het aantal wanbetalers neemt toe naarmate de prijs van brandstof stijgt. Pomphouders kunnen aangifte doen van benzinediefstal op de speciale website van het Openbaar Ministerie. Zij kunnen inloggen met een DigID. Ook kunnen zij de vorderingen aanmelden bij incassobureaus als PB Tankcollect en Flanderijn.

Doorrijders

De meeste doorrijders maken echter gebruik van gestolen kentekens. Vaak rijden zij ook onverzekerd rond en hebben al diverse overtredingen en bekeuringen op hun naam staan. Het is lastig om ze op te pakken, omdat ze vooral tanken op drukke momenten bij tankstations.

Auteur: Steven Don

3 reacties op “Politie pakt vier benzinedieven op in Harmelen”

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Politie pakt vier benzinedieven op in Harmelen | TankPro.nl
politieauto, opel astra

Politie pakt vier benzinedieven op in Harmelen

De politie heeft afgelopen vrijdagavond vier benzinedieven opgepakt in Harmelen. Het viertal had bij de BP op de Europabaan in Woerden getankt en was weggereden zonder te betalen.

Een getuige achtervolgde de daders en belde intussen de politie. De vier werden in Harmelen door de politie klemgereden op de kruising van de Breudijk en de Tiendweg. De vier mannen uit Utrecht, in de leeftijd van 18 en 20 jaar zijn aangehouden, meldt RTV Utrecht.

Kentekenplaten

Op de auto waarin ze reden zaten gestolen kentekenplaten, die eerder op de avond van een auto in Utrecht waren afgehaald.

Benzinediefstal is voor tankstations een groot probleem. Doorrijders kosten de branche meer dan tien miljoen euro per jaar. Het aantal wanbetalers neemt toe naarmate de prijs van brandstof stijgt. Pomphouders kunnen aangifte doen van benzinediefstal op de speciale website van het Openbaar Ministerie. Zij kunnen inloggen met een DigID. Ook kunnen zij de vorderingen aanmelden bij incassobureaus als PB Tankcollect en Flanderijn.

Doorrijders

De meeste doorrijders maken echter gebruik van gestolen kentekens. Vaak rijden zij ook onverzekerd rond en hebben al diverse overtredingen en bekeuringen op hun naam staan. Het is lastig om ze op te pakken, omdat ze vooral tanken op drukke momenten bij tankstations.

Auteur: Steven Don

3 reacties op “Politie pakt vier benzinedieven op in Harmelen”

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.