Klimaatneutraal tanken bij tankstation in Goes

Agrisneltank start met de actie ‘Tank aan de Toekomst’. Vanaf 9 mei kunnen automobilisten bij het tankstation van AgriSneltank in Goes ‘Euro 95 Green Label’ tanken. Voorlopig is het een proef op één station, zo meldt het bedrijf.

De leden van de Zeeuwse band Racoon geven de aftrap voor het klimaatneutraal tanken. De eerste 100 klanten die deze brandstof tanken krijgen het nieuwste album van de band.

Euro 95 Green Label

De Euro 95 Green Label is de gewone Euro 95 zonder bijzondere toevoegingen. De brandstof is klimaatneutraal omdat de CO2 uitstoot wordt gecompenseerd door het Zeeuws Klimaatfonds. Hiermee hebben het Klimaatfonds en AgriSneltank een primeur.

Voor elke liter die wordt getankt wordt 5 eurocent gestort in het Zeeuws Klimaatfonds. Hiervan betaalt de klant 2 cent; de overige 3 cent komt voor rekening van AgriSneltank. Het prijsverschil voor de automobilist is dus maar twee cent per liter ten opzichte van de normale Euro 95.

Klimaatfonds

Het Klimaatfonds gebruikt het opgebrachte geld om de CO2 uitstoot te compenseren. Dit doet het fonds door bijvoorbeeld energie op te wekken met zonnepanelen, waterkracht of windmolens. Deze duurzame energievormen stoten geen CO2 uit, in tegenstelling tot kolen- of gascentrales en dit komt het klimaat ten goede.

Het Zeeuws Klimaatfonds is sinds vorig jaar actief om vrijwillige CO2-compensatie op regionale schaal te organiseren. Het fonds helpt met financiële bijdrages om nieuwe duurzame energieprojecten op te starten. Zo stimulen ze duurzame energieprojecten in de eigen regio zodat de CO2-compensatie op locale en regionale schaal geregeld wordt en daardoor controleerbaar is.

CO2-compensatie

De nieuwe formule van het Zeeuws Klimaatfonds wordt in Nederland nog nauwelijks toegepast. Tot nu toe vindt CO2-compensatie plaats met projecten in het buitenland, zoals bosbouw of duurzame energieprojecten.

Vanaf 5 mei kunnen geïnteresseerden terecht op de website http://www.tankaandetoekomst.nl.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Klimaatneutraal tanken bij tankstation in Goes | TankPro.nl

Klimaatneutraal tanken bij tankstation in Goes

Agrisneltank start met de actie ‘Tank aan de Toekomst’. Vanaf 9 mei kunnen automobilisten bij het tankstation van AgriSneltank in Goes ‘Euro 95 Green Label’ tanken. Voorlopig is het een proef op één station, zo meldt het bedrijf.

De leden van de Zeeuwse band Racoon geven de aftrap voor het klimaatneutraal tanken. De eerste 100 klanten die deze brandstof tanken krijgen het nieuwste album van de band.

Euro 95 Green Label

De Euro 95 Green Label is de gewone Euro 95 zonder bijzondere toevoegingen. De brandstof is klimaatneutraal omdat de CO2 uitstoot wordt gecompenseerd door het Zeeuws Klimaatfonds. Hiermee hebben het Klimaatfonds en AgriSneltank een primeur.

Voor elke liter die wordt getankt wordt 5 eurocent gestort in het Zeeuws Klimaatfonds. Hiervan betaalt de klant 2 cent; de overige 3 cent komt voor rekening van AgriSneltank. Het prijsverschil voor de automobilist is dus maar twee cent per liter ten opzichte van de normale Euro 95.

Klimaatfonds

Het Klimaatfonds gebruikt het opgebrachte geld om de CO2 uitstoot te compenseren. Dit doet het fonds door bijvoorbeeld energie op te wekken met zonnepanelen, waterkracht of windmolens. Deze duurzame energievormen stoten geen CO2 uit, in tegenstelling tot kolen- of gascentrales en dit komt het klimaat ten goede.

Het Zeeuws Klimaatfonds is sinds vorig jaar actief om vrijwillige CO2-compensatie op regionale schaal te organiseren. Het fonds helpt met financiële bijdrages om nieuwe duurzame energieprojecten op te starten. Zo stimulen ze duurzame energieprojecten in de eigen regio zodat de CO2-compensatie op locale en regionale schaal geregeld wordt en daardoor controleerbaar is.

CO2-compensatie

De nieuwe formule van het Zeeuws Klimaatfonds wordt in Nederland nog nauwelijks toegepast. Tot nu toe vindt CO2-compensatie plaats met projecten in het buitenland, zoals bosbouw of duurzame energieprojecten.

Vanaf 5 mei kunnen geïnteresseerden terecht op de website http://www.tankaandetoekomst.nl.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.