tanken benzine

Bezineprijs van bijna 1,75 euro is een nieuw record

Een liter Euro95 kost donderdag 14 april gemiddeld 1,749. Dit is een nieuw record. Afgelopen maart van dit jaar werd het oude record van juni 2008 gebroken. Nu ligt de prijs bijna vijf cent hoger dan begin vorige maand. Een liter benzine is vanaf 1 januari ruim 10 cent duurder geworden.

De hoge benzineprijs wordt veroorzaakt door de hoge olieprijs, de zwakke dollar en de onrust in het Midden-Oosten. Een vat Brent Olie (Europese olie) kostte woensdag 122,46 dollar, een vat ruwe Amerikaanse olie kwam uit op 106,84 dollar.

Olieprijs

Ook in 2008 waren de olieprijs en de dollar debet aan de hoge prijs. Het record stond toen op 1,692. Daarna daalde de prijs flink en steeg vervolgens weer heel langzaam tot het huidige niveau.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bezineprijs van bijna 1,75 euro is een nieuw record | TankPro.nl
tanken benzine

Bezineprijs van bijna 1,75 euro is een nieuw record

Een liter Euro95 kost donderdag 14 april gemiddeld 1,749. Dit is een nieuw record. Afgelopen maart van dit jaar werd het oude record van juni 2008 gebroken. Nu ligt de prijs bijna vijf cent hoger dan begin vorige maand. Een liter benzine is vanaf 1 januari ruim 10 cent duurder geworden.

De hoge benzineprijs wordt veroorzaakt door de hoge olieprijs, de zwakke dollar en de onrust in het Midden-Oosten. Een vat Brent Olie (Europese olie) kostte woensdag 122,46 dollar, een vat ruwe Amerikaanse olie kwam uit op 106,84 dollar.

Olieprijs

Ook in 2008 waren de olieprijs en de dollar debet aan de hoge prijs. Het record stond toen op 1,692. Daarna daalde de prijs flink en steeg vervolgens weer heel langzaam tot het huidige niveau.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.