opec

OPEC-leden gaan olieproductie verhogen

Diverse OPEC-landen werken samen om de oliebevoorrading op peil te houden. Dit gebeurt onder leiding van Saoedi-Arabië. Ook de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en Nigeria hebben aangekondigd hun olieproductie op te voeren.

Hoewel hiermee een eerste stap lijkt gezet om gezamenlijk op te trekken in de oliecrisis, is er nog geen spoedvergadering geweest van de OPEC. Wel worden er informele gesprekken gevoerd.

Olieproductie

De OPEC levert zo’n 35% van de totale wereldproductie aan olie. Met de opgevoerde productie hopen de landen een deel van de Libische productie op te kunnen vangen. Daarmee wordt er meer geproduceerd dan oorspronkelijk was afgesproken.

Overigens beweert de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs dat Saoedi-Arabië al langer meer produceert dan afgesproken. Dit blijkt uit een document dat op Wikileaks is gepubliceerd.

Olievoorraden

De informatie zou afkomstig zijn van ingewijden van de ambassade van Saoedi-Arabië in de VS. In het document wordt onder meer beweerd dat Saoedi-Arabië de reservecapaciteit bewust overschat heeft en meer heeft geproduceerd dan aangegeven.

Door de cijfers te manipuleren zou het land zich aantrekkelijker maken voor investeerders. Als het document op waarheid berust, dan zou dit kunnen betekenen dat de werkelijke olievoorraden van de OPEC lager zijn dan nu bekend is.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OPEC-leden gaan olieproductie verhogen | TankPro.nl
opec

OPEC-leden gaan olieproductie verhogen

Diverse OPEC-landen werken samen om de oliebevoorrading op peil te houden. Dit gebeurt onder leiding van Saoedi-Arabië. Ook de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en Nigeria hebben aangekondigd hun olieproductie op te voeren.

Hoewel hiermee een eerste stap lijkt gezet om gezamenlijk op te trekken in de oliecrisis, is er nog geen spoedvergadering geweest van de OPEC. Wel worden er informele gesprekken gevoerd.

Olieproductie

De OPEC levert zo’n 35% van de totale wereldproductie aan olie. Met de opgevoerde productie hopen de landen een deel van de Libische productie op te kunnen vangen. Daarmee wordt er meer geproduceerd dan oorspronkelijk was afgesproken.

Overigens beweert de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs dat Saoedi-Arabië al langer meer produceert dan afgesproken. Dit blijkt uit een document dat op Wikileaks is gepubliceerd.

Olievoorraden

De informatie zou afkomstig zijn van ingewijden van de ambassade van Saoedi-Arabië in de VS. In het document wordt onder meer beweerd dat Saoedi-Arabië de reservecapaciteit bewust overschat heeft en meer heeft geproduceerd dan aangegeven.

Door de cijfers te manipuleren zou het land zich aantrekkelijker maken voor investeerders. Als het document op waarheid berust, dan zou dit kunnen betekenen dat de werkelijke olievoorraden van de OPEC lager zijn dan nu bekend is.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.