benzine, betalen, prijs, accijns, btw, belasting, benzinepomp, tanken

Bovag: ‘Pas hoogte accijns aan bij wijziging olieprijs’

De Britse overheid onderzoekt hervormingen van het belastingstelsel om brandstofprijzen te stabiliseren. Om grote schommelingen te voorkomen zou de accijns omlaag moeten gaan als de olieprijs stijgt, en omhoog als de prijs daalt. Bovag roept de Nederlandse overheid op om die ideeën nader te bestuderen.

“Ook in Groot-Brittannië maakt men zich zorgen om de hoge brandstofprijs. Maar qua oplossingen wordt vooral gekeken naar de accijnzen, een onderwerp dat in Nederland geheel buiten beschouwing lijkt te blijven”, aldus Bovag-woordvoerder Paul de Waal.

Accijnskorting

Momenteel wordt bij pompen in afgelegen Britse gebieden (waar automobilisten geen vrije pomp-keus hebben) al een accijnskorting van 5 pence per liter gehanteerd.

 ‘
”Laat de Nederlandse regering ook eens kijken of er niet wat te doen is aan de zware belastingdruk op brandstof”, vindt de Waal.

Bovenop de normale marktprijs voor Euro95-benzine berekent de overheid in Nederland zo’n 150% aan accijns, speciale heffingen en BTW. De BTW wordt bovendien óók berekend over de accijns en de andere heffingen.

Onderzoek

Accijns is een vaste prijs per liter, maar de BTW is een percentage; de inkomsten voor de schatkist groeien dus naarmate de basisprijs stijgt en fungeren als accelerator. Bovag verwacht dat het onlangs aangekondigde overheidsonderzoek naar de dure brandstoffen geen verrassende uitkomsten zal opleveren, net zoals dat bij eerdere onderzoeken ook het geval was.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bovag: ‘Pas hoogte accijns aan bij wijziging olieprijs’ | TankPro.nl
benzine, betalen, prijs, accijns, btw, belasting, benzinepomp, tanken

Bovag: ‘Pas hoogte accijns aan bij wijziging olieprijs’

De Britse overheid onderzoekt hervormingen van het belastingstelsel om brandstofprijzen te stabiliseren. Om grote schommelingen te voorkomen zou de accijns omlaag moeten gaan als de olieprijs stijgt, en omhoog als de prijs daalt. Bovag roept de Nederlandse overheid op om die ideeën nader te bestuderen.

“Ook in Groot-Brittannië maakt men zich zorgen om de hoge brandstofprijs. Maar qua oplossingen wordt vooral gekeken naar de accijnzen, een onderwerp dat in Nederland geheel buiten beschouwing lijkt te blijven”, aldus Bovag-woordvoerder Paul de Waal.

Accijnskorting

Momenteel wordt bij pompen in afgelegen Britse gebieden (waar automobilisten geen vrije pomp-keus hebben) al een accijnskorting van 5 pence per liter gehanteerd.

 ‘
”Laat de Nederlandse regering ook eens kijken of er niet wat te doen is aan de zware belastingdruk op brandstof”, vindt de Waal.

Bovenop de normale marktprijs voor Euro95-benzine berekent de overheid in Nederland zo’n 150% aan accijns, speciale heffingen en BTW. De BTW wordt bovendien óók berekend over de accijns en de andere heffingen.

Onderzoek

Accijns is een vaste prijs per liter, maar de BTW is een percentage; de inkomsten voor de schatkist groeien dus naarmate de basisprijs stijgt en fungeren als accelerator. Bovag verwacht dat het onlangs aangekondigde overheidsonderzoek naar de dure brandstoffen geen verrassende uitkomsten zal opleveren, net zoals dat bij eerdere onderzoeken ook het geval was.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.